• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu augstākās izglītības telpu Eiropā un Latviju tajā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2005., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās Radio un televīzijas padomes locekļa amata kandidātiem

Vēl šajā numurā

24.05.2005., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu augstākās izglītības telpu Eiropā un Latviju tajā

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete pagājušajā nedēļā Boloņas procesam veltītajā Eiropas izglītības ministru konferencē Bergenē runāja par vienotas kvalifikāciju ietvarstruktūras nepieciešamību, kā arī par inovāciju ieviešanu universitāšu sistēmā. Ministre arī atzīmēja Latvijas izcilos sasniegumus augstākās izglītības jomā – pēc studējošo īpatsvara mūsu valsts ir otrajā vietā pasaulē.
Eiropas valstu izglītības ministru konferences galvenais temats bija vienotas Eiropas augstākās izglītības telpas izveide. Gan darba grupās, runājot par sociālās dimensijas paplašināšanu, doktorantūras studiju attīstību un zinātnes sasaisti ar izglītību, gan plenārsēdēs tika diskutēts par vairāku reģionu valstu integrāciju Eiropas augstākās izglītības telpā.
Konferencē tika apstiprināts “Bergenes komunikē”, kas paredz līdz 2010.gadam izveidot vienotu Eiropas augstākās izglītības telpu kā pamatu Eiropas konkurētspējas nodrošināšanai. Pieņemtais dokuments paredz vairāk akcentēt zinātnes un doktorantūras attīstību, vienotas grādu ietvarstruktūras veidošanu un studiju mobilitāti.
1999.gada jūnijā Boloņā 29 Eiropas valstu izglītības ministri lēma par vienotas Eiropas augstākās izglītības telpas izveidi līdz 2010.gadam, veicinot Eiropas augstākās izglītības sistēmas attīstību. Boloņas procesa galvenie mērķi ir attīstīt studējošo un docētāju mobilitāti, veidot vienotu kredītpunktu un vērtēšanas sistēmu, kā arī divu ciklu izglītību un sadarbību kvalitātes nodrošināšanā starp Eiropas valstīm.
Izglītības un zinātnes ministre I.Druviete šajās dienās ar daudziem Eiropas valstu izglītības ministriem pārrunājusi ar augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanu saistītus jautājumus. Konferencē piedalījās 40 Eiropas valstu delegācijas, kā arī daudz novērotāju un viesu.

Sanda Purviņa, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!