• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 17. maija noteikumi Nr. 339 "Kārtība, kādā atļauts veikt pasažieru un kravas komercpārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.340

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra noteikumos Nr.551 "Valsts aģentūras "Sabiedrības veselības aģentūra" nolikums"

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 339

Pieņemts: 17.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.339

Rīgā 2005.gada 17.maijā (prot. Nr.30 23.§)

Kārtība, kādā atļauts veikt pasažieru un kravas komercpārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 6.panta otro daļu un 30.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pārvadātājs veic pasažieru komercpārvadājumus ar autobusu un kravas komercpārvadājumus ar kravas automobili (turpmāk — autopārvadājumi), izmantojot citas personas īpašumā esošu autotransporta līdzekli.

2. Ārvalstu pārvadātājs starptautiskajiem autopārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā izmanto nomātu autotransporta līdzekli, kas reģistrēts vai laists apgrozībā saskaņā ar pārvadātāja reģistrācijas valsts normatīvo aktu prasībām.

3. Lai veiktu autopārvadājumus ar citas personas īpašumā esošu autotrans­porta līdzekli, pārvadātājs noslēdz ar autotransporta līdzekļa īpašnieku rakstisku nomas līgumu, kurā norādīts, ka nomas līguma darbības laikā autopārvadājumus ar iznomāto autotransporta līdzekli drīkst veikt tikai nomnieks. Nomniekam aizliegts slēgt autotransporta līdzekļa apakšnomas līgumu.

4. Nomātajam autotransporta līdzeklim jābūt reģistrētam Latvijā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par autotransporta līdzekļu reģistrāciju. 

5. Nomas līgums attiecas tikai uz autotransporta līdzekļa iznomāšanu. Līgumu nedrīkst papildināt ar pakalpojuma līgumu, kas noslēgts ar to pašu iznomātāju par autotransporta līdzekļa vadīšanu un apkalpi.

6. Veicot autopārvadājumu, pārvadātājs ir atbildīgs par nomātā autotransporta līdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstību prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par ceļu satiksmi un transportlīdzekļu tehnisko apskati un kontroli uz ceļiem.

7. Veicot autopārvadājumu ar citas personas īpašumā esošu autotransporta līdzekli, autotransporta līdzekļa vadītājam papildus citiem dokumentiem, kas noteikti normatīvajos aktos par ceļu satiksmi un autopārvadājumiem, autotransporta līdzeklī nepieciešami šādi dokumenti:

7.1. autotransporta līdzekļa nomas līgums vai apliecināts nomas līguma izraksts, kurā norādīts autotransporta līdzekļa iznomātāja un nomnieka nosaukums (fiziskām personām — vārds un uzvārds), nomas līguma noslēgšanas datums un darbības laiks, kā arī informācija par autotransporta līdzekli (marka, modelis, izlaiduma gads, valsts reģistrācijas numurs un identifikācijas (šasijas) numurs). Minētais līgums vai tā izraksts nav nepieciešams, ja pārvadātājs norādīts autotransporta līdzekļa reģistrācijas apliecībā kā turētājs;

7.2. autotransporta līdzekļa vadītāja darba līgums, kas noslēgts ar nomnieku, vai apliecināts darba līguma izraksts, ja autotransporta līdzekļa vadītājs nav individuālais komersants. 

8. Autotransporta direkcija, republikas pilsētas dome vai rajona padome reizi ceturksnī informē Valsts ieņēmumu dienestu par pārvadātājiem, kuri izmanto nomātus autotransporta līdzekļus.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Padomes 1984.gada 19.decembra Direktīvas Nr.84/647/EEK par bez vadītājiem iznomāto transporta līdzekļu izmantošanu kravu pārvadājumiem pa autoceļiem.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 21.maiju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!