• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ar nodokli neapliekamo stipendiju saraksta papildināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 19.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ar nodokli neapliekamo stipendiju saraksta papildināšanu

Ministru kabineta 17.maija sēdē akceptēti Finanšu ministrijas izstrādātie grozījumi MK rīkojumā “Par fondiem un starptautiskajām izglītības un sadarbības programmām”, paredzot turpmāk ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt arī nodibinājuma “Latvijas Universitātes fonds” izmaksātās stipendijas.
Saskaņā ar likumu par iedzīvotāju ienākuma nodokli ar iedzīvotāju ienākuma nodokli netiek apliktas stipendijas, kas izmaksātas no budžeta, Ministru kabineta apstiprinātas biedrības vai nodibinājuma līdzekļiem vai no to starptautisko izglītības vai sadarbības programmu līdzekļiem, kurās līdzdalību ir apstiprinājis Ministru kabinets. Atklātie sabiedriskie fondi un starptautiskās izglītības vai sadarbības programmas tiek apstiprinātas ar Ministru kabineta 2001.gada 8.augusta rīkojumu Nr.385 “Par fondiem un starptautiskajām izglītības un sadarbības programmām”.
Grozījumi rīkojumā tika izstrādāti, pamatojoties uz nodibinājuma “Latvijas Universitātes fonds” Finanšu ministrijā iesniegto lūgumu.
Nodibinājums “Latvijas Universitātes fonds” veic darbības, kam nav peļņas gūšanas rakstura, un viens no galvenajiem darbības mērķiem ir stipendiju, prēmiju un balvu piešķiršana vai citu līdzekļu sadalīšana un piešķiršana ar izglītību, zinātni un kultūru tieši saistītām personām, tajā skaitā studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem. Stipendijas paredzēts izmaksāt gan no nodibinājuma “Latvijas Universitātes fonds” rīcībā esošajiem finanšu līdzekļiem, gan no papildus piesaistītu mecenātu ziedotajiem līdzekļiem.
Rīkojuma grozījumos pēc Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikuma iekļautas jaunas starptautiskās izglītības un sadarbības programmas: Eiropas Sociālā fonda 3.prioritāte “Cilvēkresursu attīstība un nodarbinātības veicināšana” un Grieķijas valdības stipendiju programma. Tāpat rīkojums pēc Labklājības ministrijas lūguma papildināts ar Eiropas Kopienas iniciatīvu “EQUAL”.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!