• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar zemkopības ministru Latgales plūdu sakarā

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem

Vakar, 19.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem, lai pārrunātu zemkopības un lauksaimniecības nozares aktualitātes pirms valdības vadītāja tikšanās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi un Zemkopības ministrijas rīcības plāna izvērtēšanas.
LOSP pārstāvji uzsvēra, ka īpaša vērība jāvelta investīciju piesaistīšanai lauksaimniecībai, arī – plānojot Eiropas Savienības (ES) atbalsta līdzekļu sadalījumu. Tikšanās dalībnieki norādīja, ka Latvijai jau tagad jādomā par ES kopējās lauksaimniecības politikas reformu, akcentējot tieši tradicionālās lauksaimniecības stiprināšanu mūsu valstī.
Tāpat LOSP pārstāvji runāja par lauksaimniecības zemi un atzina, ka ir svarīgi panākt, lai tā tiktu pienācīgi apstrādāta un netiktu aizlaista postā. Lauksaimnieku pārstāvji atzina, ka zemi Latvijā aizvien vairāk pērk ārzemnieki, vietējiem zemniekiem trūkst līdzekļu, tāpēc būtu jāatjauno lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanas mehānisms.
Tikšanās dalībnieki uzsvēra nepieciešamību palielināt lauksaimniecības konkurētspēju, plānojot lauksaimniecības attīstību nodrošinošus instrumentus, piesaistot cilvēkus perifērijai un ceļot lauksaimniecības izglītības kvalitāti. A.Kalvītis piekrita, ka Latvijā jāstiprina lauksaimniecība, lai mūsu ražotāji būtu konkurētspējīgi, varētu nodrošināt produkcijas kvalitāti, kvantitāti un arīdzan peļņu. Ministru prezidents atzina, ka Latvijā ir jāakcentē lauksaimniecības nozaru attīstība un produktu grupas ar augstu pievienoto vērtību.
Sarunas laikā A.Kalvītis arī atzina, ka Ministru kabinets sniegs atbalstu lietavās un plūdos cietušajiem zemniekiem.
Sarunā piedalījās LOSP priekšsēdētājs, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas priekšsēdētājs Jūlijs Beļavnieks, LOSP priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, LOSP valdes locekle Rita Sīle, Latvijas Zemnieku federācijas priekšsēdētāja Ligita Silaraupa, Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Valters Bruss, Latvijas Piena ražotāju asociācijas priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece, Latvijas Gaļas liellopu audzētāju asociācijas līdzpriekšsēdētājs Agris Veide, asociācijas “Latvijas dārznieks” priekšsēdētājs Jānis Bērziņš, asociācijas “Latvijas sēklas” pārstāvis Valdis Dzenis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības apvienības izpilddirektore Dace Kalniņa.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!