• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas mūsdienu mākslu Austrijā un Čehijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2000., Nr. 327/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju un pabalstu apmēru

Vēl šajā numurā

20.09.2000., Nr. 327/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas mūsdienu mākslu Austrijā un Čehijā

Aizvadītajā nedēļā,15. septembrī, Vīnē tika atklāta Latvijas mūsdienu mākslas izstāde.

Izstādē apskatāmi trīs izcilu Latvijas mākslinieku darbi — Ievas Iltneres un Ilmāra Blumberga gleznas un grafikas, kā arī Egila Rozenberga gobelēni un instalācijas. Izstāde tapusi, pateicoties Vīnes pilsētas un Rīgas pilsētas kultūras nodaļu atbalstam, sadarbībā ar galeriju "Daugava". Tas ir veiksmīgs turpinājums vēl trīsdesmitajos gados aizsāktajai sadarbībai, kad Vīnē notika pirmā Latvijas mākslas izstāde.

Latvijas modernās mākslas izstādi atklāja Vīnes pilsētas kultūras nodaļas vadītājs Bernhards Denšers ( Dr. Bernhard Denscher ) un Latvijas vēstniecības Austrijā pilnvarotā lietvede Lilita Azarjana. Uzrunas teica Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Egils Rozenbergs un Rīgas pilsētas Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Aivars Leimanis.

Latvijas mākslinieku darbi galerijā Palfī pilī Vīnes vecpilsētā būs apskatāmi līdz 14.oktobrim.

Savukārt aizvakar, 18. septembrī, Prāgā, Jaunpilsētas rātsnama izstāžu zālēs, atklāja plašu un reprezentatīvu Latvijas batikas un zīda glezniecības izstādi. Ekspozīcija pilnībā atspoguļo šīs tekstilnozares daudzveidību gan tehniku pielietošanā, gan materiālu izvēlē, gan arī žanru daudzveidībā.

Plašais autoru loks — 19 mākslinieki ar vairāk nekā 60 darbiem — ļauj parādīt ne tikai mūsu izcilo meistaru sniegumu, bet arī jauno mākslinieku centienus iekļauties šajā skaistajā un sarežģītajā mākslas jomā. Savus darbus izstādē eksponējuši tādi izcili meistari kā Aija Baumane, Arnis Pumpurs, Dzintra Vilks, Ieva Krūmiņa, Georgs Barkāns, Maija Začeste u. c.

Mākslas izstādi atklāja Čehijas Republikas kultūras ministra vietniece Aleksandra Vinčova, Latvijas Republikas vēstniece Čehijā Aija Odiņa un Latvijas Tekstilmākslas asociācijas viceprezidents Arnis Pumpurs.

Batikas un zīda glezniecības izstādi rīko Latvijas Republikas vēstniecība Čehijā un Latvijas tekstilmākslas asociācija sadarbībā ar Čehijas Kultūras ministriju, ar ko kopā jau veidoti vairāki veiksmīgi kultūras sadarbības projekti.

Izstādes atklāšanā uzaicināto viesu vidū bija augstas Čehijas amatpersonas, diplomātiskā korpusa pārstāvji, prese un radošā inteliģence, latviešu kopiena, čehu–latviešu kluba biedri, kā arī Latvijas Tekstilmākslas asociācijas pārstāvji Aija Baumane, Dzintra Vilks, Maija Začeste.

Mākslas izstāde būs apskatāma līdz 18. oktobrim Jaunpilsētas rātsnama izstāžu zālēs.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!