• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības filmu festivālu Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2005., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzīvības zinātņu attīstībai

Vēl šajā numurā

19.05.2005., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības filmu festivālu Baltkrievijā

Sestdien,14.maijā, Minskā, atzīmējot Eiropas dienu un Eiropas Savienības (ES) pēdējās paplašināšanās gadadienu, tika atklāts ES filmu festivāls, kuru rīko vienpadsmit Baltkrievijā akreditēto Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecības.

Festivāls ilgs līdz 19.maijam, filmas tiks izrādītas ne vien Minskā, bet arī Vitebskā, Grodņā un Brestā. Atšķirībā no pagājušā gada, kad pēdējā brīdī tika izjaukta Eiropas dienas svinēšana, šoreiz Baltkrievijas varas iestādes nelika šķēršļus festivāla organizēšanai.
Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Latvijas nacionālo filmu centru Baltkrievijas skatītājiem izrādīšanai sarūpējusi kinorežisora Jāņa Streiča 1997.gadā uzņemto aktierfilmu “Likteņdzirnas”. Festivāla ietvaros tiek organizēta viktorīna “Erudītākais cilvēks jautājumos par ES dalībvalstīm”. Vēstniecība sadarbībā ar Baltkrievijas un Latvijas tūrisma sabiedrību “Latinserviss” viktorīnas uzvarētājam sagādājusi pārsteiguma balvu – apmaksātu izklaides braucienu uz Latviju divām personām.
Svētdien, 15.maijā, Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora uzrunā pirms kinofilmas “Likteņdzirnas’’ seansa Minskā atzīmēja, ka, kopš Latvija un pārējās Baltijas valstis, kā arī Polija ir pilntiesīgas ES dalībvalstis, Baltkrievija ir kļuvusi par ES kaimiņvalsti. Vēstniece izteica vēlēšanos, lai šādu festivālu rīkošana kļūtu par tradīciju, sniedzot Baltkrievijai plašāku informāciju par ES dalībvalstu kultūru.
16.maijā latviešu filmu “Likteņdzirnas” rādīja Vitebskā. Vienlaikus notika vēstnieces Mairas Moras darba vizīte Vitebskā, kuras ietvaros viņa tikās ar Vitebskas apgabala gubernatoru Vladimiru Andreičenko, Vitebskas pilsētas mēru Pjotru Drozdovu, Vitebskas darba un uzņēmēju asociācijas, kā arī Vitebskas apgabala mārketinga centra vadību un pārstāvjiem. Vizītes ietvaros pārrunāti abām pusēm aktuāli jautājumi par Latvijas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības pilnveidošanu, Vitebskas un tās sadraudzības pilsētas Daugavpils, kā arī Vitebskas apgabala Novopolockas, Braslavas un Verhņedvinskas pilsētu vietējo pašvaldību piedalīšanos INTERREG IIIA programmas projektā “Attīstība caur reģenerāciju”, kā arī Eiroreģiona “Ezeru zeme” (brīvprātīga Latvijas–Lietuvas–Baltkrievijas pierobežas reģionu starptautiskās sadarbības asociācija) kopējos projektos. Vēstniece tikās arī ar Vitebskas pilsētas kultūras un mākslas aprindu pārstāvjiem un apmeklēja Marka Šagāla un Iļjas Repina muzejus.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!