• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību reģionālajā integrācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2005., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzbekistānas Republikā akreditēto ārvalstu vēstnieku un žurnālistu vizīti Andižanā

Vēl šajā numurā

19.05.2005., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību reģionālajā integrācijā

Otrdien, 17.maijā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Ianu Bondu, lai pārrunātu sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības jautājumus Latvijā, kā arī iepazīstinātu vēstnieku ar sekretariāta darbību.
Stāstot par sabiedrības integrācijas jautājumiem Latvijā, A.Latkovskis uzsvēra jauniešu nozīmi šajā procesā: “Jaunieši neatkarīgi no viņu tautības ir nozīmīga mūsu mērķauditorija – viņi ir atvērti, viņi nedzīvo pagātnē un savu nākotni saista ar Latviju, īpaši tagad, kad esam Eiropas Savienībā. Viņi saglabā savu etnisko un kultūras identitāti, tajā pašā laikā apzinoties sevi kā Latvijas un Eiropas iedzīvotājus.”
A.Latkovskis norādīja, ka Latvijas sabiedrība ir ļoti toleranta un etniskie konflikti vairāk tiek aktualizēti politiskā līmenī. I.Bonds interesējās par Latvijas sabiedrības attieksmi pret citu rasu pārstāvjiem, un A.Latkovskis atzina, ka šajā jomā pastāv zināmas problēmas: “Mēs esam pieraduši pie daudzveidības, jo Latvija vienmēr ir bijusi multikulturāla valsts, taču vizuālā ziņā līdz šim Latvijas iedzīvotāji īpaši neatšķīrās. Tāpēc ir grūti pieņemt tos, kas izskatās citādi.” Ministrs informēja I.Bondu par Nacionālo programmu iecietības veicināšanai, norādot, ka šīs programmas ietvaros sekretariāts cenšas mazināt bailes no citādā – piemēram, šā gada martā sekretariāts piedalījās Eiropas nedēļas pret rasismu organizēšanā.
Tikšanās laikā pārrunāta arī reģionālā integrācija. Lielbritānijas vēstniecība Latvijā agrāk ir atbalstījusi dažādus reģionālās integrācijas projektus, piemēram, piešķirot finansējumu latviešu valodas kursiem Daugavpilī. Vēstnieks Ians Bonds stāstīja, ka aizsāktā sadarbība ar Latgali noteikti turpināsies un Eiropas nedēļas ietvaros vēstnieks jau apmeklējis Daugavpili.

Gunta Kāle, Sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!