• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ugunsdzēsēju 140.dzimšanas diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2005., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108281

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicina dāvināt skolām datorus

Vēl šajā numurā

17.05.2005., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ugunsdzēsēju 140.dzimšanas diena

Šodien, 17.maijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svin 140. gadadienu.

UGUNS.PNG (99510 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

1865.gadā dibināta pirmā brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība (BUB) – Rātslaukuma BUB. Komanda 17.maijā pirmoreiz organizēti izbrauca uz ugunsgrēku tagadējā Brīvības ielā un sekmīgi to nodzēsa. Šis datums kopš 1995.gada tiek uzskatīts par Latvijas vienotā ugunsdzēsības dienesta sākumu un atzīmēts kā Ugunsdzēsēju diena.
VUGD 140.gadadienu pieminēs visos rajonos, rīkojot sporta pasākumus, atvērto durvju dienu, konkursus skolās, tehnikas parādes, kā arī izstādes par sava novada ugunsdzēsības vēsturi. Svētku sarīkojumi aizsākās jau 13.maijā, kad atklāts atjaunotais Alūksnes depo.
VUGD priekšnieks ģenerālis Aivars Straume izdevis pavēli par vairāku desmitu darbinieku apbalvošanu par dienesta pienākumu priekšzīmīgu pildīšanu.
Svētku reizē, 17.maijā, Latvijas ugunsdzēsības muzejā tiksies veterāni. Viņi iepazīsies ar jaunāko ugunsdzēsības un glābšanas tehniku, aplūkos izstādes, tiksies ar VUGD vadību, kavēsies atmiņās.
Savukārt Rīgas Latviešu biedrības namā 18.maijā notiks ugunsdzēsības 140.gadadienai veltītais svinīgais sarīkojums, uz kuru aicināti valdības pārstāvji, organizācijas un iestādes, ar kurām VUGD izveidojusies laba sadarbība. Sanāksmes laikā tiks apbalvoti labākie darbinieki.
Svinīgajā pasākumā Rīgas Latviešu biedrībā pēc 65 gadiem atkal skanēs ugunsdzēsēju himna, kura ar vārdiem “Sauc Dievu, ej tuvākam palīgā!” jau pirms vairāk nekā 100 gadiem aicināja ugunsdzēsējus palīdzēt līdzcilvēkiem. Notiks Maijas Pohodņevas un Modra Pelša dokumentālās filmas “Latvijas ugunsdzēsībai –140” pirmizrāde.
Ugunsdzēsības muzejā izveidota ceļojošā izstāde “Ugunsdzēsībai – 140”, lai ar to varētu iepazīties Latvijas rajonu iedzīvotāji.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!