• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gausi apgūst ERAF naudu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2005., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rosina paaugstināt pabalstu ģimenēm

Vēl šajā numurā

12.05.2005., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gausi apgūst ERAF naudu

ERAF.PNG (6720 bytes)Vakar notikušajā Informācijas sabiedrības nacionālās padomes sēdē Ministru prezidents Aigars Kalvītis aicināja Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu, cik ātri vien iespējams, informēt valdību par problēmām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļu apguvē, ziņo aģentūra LETA.
Premjerministra uzmanību ERAF lēnajai apguvei pievērsusi E-pārvaldes sekretariāta vadītāja Ina Gudele, norādot, ka pagaidām apgūti tikai desmit procenti ERAF līdzekļu. Pēc viņas teiktā, no 19 Nacionālās programmas projektiem līgumus ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru nav noslēgušas piecas institūcijas. I.Gudele teic, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija un Vides aģentūra “vispār neko nav sākušas darīt”.
I.Gudele norādīja, ka platjoslas interneta projektiem no struktūrfondiem piešķirti seši miljoni latu, bet pagaidām no Satiksmes ministrijas nav saņemta sīkāka informācija. Savukārt īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs aicināja “nešaut ziņnesi”, uzsverot, ka sekretariāts vienīgi apkopo un koordinē konkrētajos projektos iesaistīto institūciju informāciju.
Aģentūrai LETA I.Gudele teikusi, ka sekretariāta darbinieki ir nobažījušies par vairāku projektu izpildi. Viņa uzskata, ka kavēšanās ir saistīta ar projektu iesniedzēju kompetenci, bet pastāv arī citas problēmas, piemēram, sarežģītā projektu realizēšanas procedūra. Sekretariāts apņēmies precīzi noskaidrot kavēšanās iemeslus un 14.maijā sniegt valdībai izsmeļošu ziņojumu par situāciju ERAF līdzekļu apguvē. Gadījumā, ja konstatēs projektu iesniedzēju nespēju laikā apgūt līdzekļus, paredzēts izskatīt rezerves projektus, sacīja I.Gudele. Jaunu pieteikšanos nav plānots izsludināt.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!