• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Zviedrijas parlamentu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasākumiem, lai iekļautos ASV bezvīzu programmā

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Zviedrijas parlamentu sadarbību

Otrdien, 3.maijā, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš un komisijas deputāti tikās ar Zviedrijas Karalistes parlamenta Izglītības komisijas pārstāvjiem.
Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs sveica Zviedrijas parlamenta delegāciju Latvijā. Viņš iepazīstināja viesus ar komisijas sastāvu un tās galvenajiem darbības virzieniem likumdošanas jomā, kā arī informēja par Sporta apakškomisijas un Latvijas nākotnes attīstības apakškomisijas darbību un to mērķiem veicināt atbalstu sportam un zinātnei. Komisijas priekšsēdētājs pastāstīja, ka liela uzmanība tiek veltīta arī kultūras mantojuma jautājumiem, proti, komisija izstrādājusi Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumu, kā arī turpina darbu pie Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku likuma izstrādes. “Kultūra mums palīdzēja izcīnīt neatkarību, bet Dziesmu un deju svētki – identitātes saglabāšanā,” uzsvēra J.Strazdiņš.
Zviedrijas parlamenta Izglītības komisijas delegācijas vadītājs Ulfs Nilsons pastāstīja Latvijas parlamentāriešiem par izglītības sistēmu Zviedrijā. Pārrunāti arī jautājumi par pamatizglītības, vidējās un augstākās izglītības sistēmām un finansēšanas kārtību Latvijā un Zviedrijā, kā arī par problēmām Latvijā kvalificētu speciālistu aizplūšanā uz ārzemēm zemā atalgojuma dēļ. J.Strazdiņš pastāstīja par izglītības reformas gaitu Latvijā, uzsverot valsts valodas apguves nepieciešamību mazākumtautību valodu skolās.
Parlamentārieši diskutēja par to, kā palielināt Eiropas Savienības ekonomisko izaugsmi un darbavietu radīšanu, vienlaikus aizsargājot vidi. Eiropas valstīm vajadzētu izpildīt Lisabonas stratēģiju, bija pārliecināts Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāts Dzintars Ābiķis.
Sarunas noslēgumā abas puses izteica cerību, ka arī turpmāk starp abu valstu radnieciskajām komisijām veidosies veiksmīga sadarbība.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!