• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 3.maijā, Rīgas pilī tikās ar Lielbritānijas padomes ģenerāldirektoru Deividu Grīnu.
Sarunā Lielbritānijas padomes ģenerāldirektors atzinīgi vērtēja Latvijas sadarbību ar Lielbritānijas padomi, uzsverot, ka tā ir ļoti auglīga, plaša un daudzveidīga. Prezidente sveica Britu padomes vadītāju, kurš pirmoreiz ieradies Latvijā, un izteica cerību, ka šeit redzētais dos jaunu iedvesmu sakaru paplašināšanai.
Lielbritānijas padomes pārstāvji informēja par tikko noslēgto sadarbības līgumu ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju, paverot 12.klašu skolēniem plašākas studiju un karjeras iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie izglītības un zinātnes ministres

Otrdien, 3.maijā, izglītības un zinātnes ministre prof. Ina Druviete tikās ar Lielbritānijas padomes ģenerāldirektoru Deividu Grīnu, Lielbritānijas padomes Latvijā direktori Agitu Kalviņu un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā Ianu Endrū Mintonu Bondu, kuram šī bija pirmā oficiālā tikšanās ar kādu no Latvijas ministriem. Tikšanās mērķis ? stiprināt sakarus starp Latviju un Lielbritāniju izglītības un zinātnes jomā.
Sarunā ar prof. I.Druvieti D.Grīns ar gandarījumu atzīmēja, ka veiksmīga sadarbība starp Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Lielbritānijas padomi Latvijā notiek jau kopš 1992.gada un tā vainagojusies labiem rezultātiem, kopīgi sadarbojoties gan izglītības, gan zinātnes projektos. Gan ministre, gan D.Grīns bija vienisprātis, ka angļu valodas zināšanu līmenis un pedagogu darba kvalitāte un metodes ir daudzējādā ziņā, uzlabojušās, tieši pateicoties padomes aktivitātēm.
D.Grīns arī uzsvēra vēlmi daudz ciešāk sadarboties tieši zinātnē, popularizējot tās nozīmību jauniešiem, ko par ļoti atbalstāmu vērtē arī I.Druviete. Ministre atzina, ka Latvijā ir nepietiekams jauno doktorantu skaits, un aicināja veidot ciešāku sadarbību starp Lielbritānijas un Latvijas zinātniekiem, šajā sadarbībā iesaistot arī jaunos zinātniekus. Kā atzina A.Kalviņa, Lielbritānijas padome Latvijā jau veiksmīgi realizējusi vairākus ar zinātni saistītus projektus skolu jauniešiem, šogad ir uzsākts projekts par klimata izmaiņām un to radītajām sekām, kurš tiks īstenots simt pasaules lielākajās pilsētās.
Ministre izteica vēlmi veidot ciešāku sadarbību starp Latvijas un Lielbritānijas augstskolām bakalaura un maģistra studiju līmenī, uz ko tika saņemts A.Kalviņas apstiprinājums, ka šāda interese Lielbritānijas universitātēm ir. Sevišķi liela interese esot par studējošo apmaiņu eksaktajās zinātnēs. Sarunā minēta arī Lielbritānijas padomes izveidotā datu bāze izglītības iestādēm, kas veicinātu gan skolēnu un pedagogu, gan skolu savstarpējo sadarbību.
Sarunas noslēgumā I.Druviete aicināja Lielbritānijas padomi Latvijā arī turpmāk aktīvi līdzdarboties izglītības attīstībā valstī, un izteica atbalstu un vēlmi sadarboties tikšanās laikā pārrunāto projektu īstenošanā.

Sandra Purviņa, izglītības un zinātnes ministres preses sekretāres v.i.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!