• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz izstādi atlido ziemeļu gulbis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2005., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zvaigžņu stunda

Vēl šajā numurā

03.05.2005., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz izstādi atlido ziemeļu gulbis

“Labdien mūsmājās!” tik silti Dailes teātra direktors Aivars Līnis sveica Mākslas dienu izstādes dalībniekus – pazīstamus un iecienītus gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, lietišķi dekoratīvās mākslas meistarus, kā arī Saldus bērnu mākslas skolas audzēkņus, kas bija pulcējušies plašajā Dailes teātra vestibilā izstādes atklāšanas svētkos. Tradicionālā Mākslas dienu izstāde teātrī, Brīvības ielā 75, durvis ver sesto reizi, gadu no gada apliecinādama gan tās rīkotāju – Radošo senioru nama – fantastisko neatlaidību un sīkstumu, gan teātra patieso atsaucību un daudzu jo daudzu ieinteresētību, lai skaistās Mākslas dienu tradīcijas neiznīktu, bet augtu augumā. Šogad gan izstāde, gan īpašie Mākslas dienu pasākumi Dailē tiek rīkoti kopā ar Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju, un tajos piedalīsies arī 14 Rīgas rajona mākslas skolu audzēkņi un pedagogi. Tātad – viss turpinās.
Jo īpaši plaša un daudzveidīga svētku programma Dailes teātrī paredzēta 4.maijā – Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 15.gadskārtā. Atskats Mākslas dienu vēsturē, dažādu mākslu meistardarbnīcas, dažādu laikmetu modes skate un, protams, tradicionālais basketbola zibensturnīrs (kurā startēs aktieru un mūziķu, olimpiešu, deputātu, mākslinieku, žurnālistu un “Hansabankas” komandas), kā arī mūzika, dzeja, mākslas darbu loterija un izsole (šogad tiks izsolīts svētku plakāta autora Harija Blunava akvarelis “Sarkstošie koki”), gan izstādes dalībnieku un atbalstītāju godināšana – tas viss sola pārsteigumiem bagātu svētku dienu teātrī. Paši cītīgākie dalībnieki tiks godalgoti ar speciālu balvu – mākslinieces Jutas Rindinas veidoto piemiņas medaļu, uz kuras atainots šā gada putns – ziemeļu gulbis. Tiks pasniegti arī atzinības diplomi, bet īpaša balva paredzēta Mākslas dienu Mūzai. Lai veicas! Atliek vien piebilst, ka izstāde būs atvērta līdz 14.maijam un – kā vienmēr – tā ir notikums mākslas dzīvē.
Izstādi iekārtojuši mākslinieki Jurģis Skulme un Aleksandrs Stankevičs.

Marika Marherte

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!