• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 26. aprīļa noteikumi Nr. 284 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.518 "Spiedieniekārtu kompleksu tehniskās uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107096-grozijumi-ministru-kabineta-2003-gada-16-septembra-noteikumos-nr-518-spiedieniekartu-kompleksu-tehniskas-uzraudzibas-kartiba-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.285

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 28.augusta noteikumos Nr.384 "Uzliesmojošu, sprādzienbīstamu un kaitīgu vielu uzglabāšanas rezervuāru tehniskās uzraudzības kārtība"

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 284

Pieņemts: 26.04.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.284

Rīgā 2005.gada 26.aprīlī (prot. Nr.23 14.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.518 "Spiedieniekārtu kompleksu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.518 "Spiedien­iekārtu kompleksu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 129.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "kompetenta pilnvarotā inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. pārnēsājamām ugunsdzēšanas tvertnēm un elpošanas tvertnēm vai to spiedieniekārtu kompleksiem;".

3. Papildināt noteikumus ar 2.20.apakš­punktu šādā redakcijā:

"2.20. siltā ūdens (ja temperatūra nepārsniedz 110 °C) ražošanai paredzētajiem spiedieniekārtu kompleksiem, kuros cietais kurināmais tiek padots ar rokām, ja minēto kompleksu jauda ir mazāka par 500 kW."

4. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu."

5. Svītrot 5.punktā vārdus "Bezpeļņas organizācija valsts".

6. Papildināt 1.nodaļu ar 5.1 un 5.2 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Spiedieniekārtu kompleksu tehniskās pārbaudes saskaņā ar šo noteikumu 4.nodaļu ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk - inspicēšanas institūcija), ja tā ir:

5.1 1. Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā apliecinājusi inspicēšanas institūcijas kompetenci atbilstoši standartā LVS EN ISO/IEC 17020:2005 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" noteiktajiem kritērijiem;

5.1 2. apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamās kļūdas dēļ radušos zaudējumus, kas aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju.

5.2 Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs, kas novērtējis inspicēšanas institūcijas kompetenci, regulāri pārbauda inspicēšanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 5.1 punktā noteiktajām prasībām."

7. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Katram spiedieniekārtu kompleksam nepieciešama pase valsts valodā. Pasi konkrētam spiedieniekārtu kompleksam saskaņā ar šo noteikumu pielikumā noteikto pases paraugu aizpilda spiedieniekārtu kompleksa valdītājs, kurš uzsāk iekārtas lietošanu Latvijā."

8. Izteikt 10.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10. Valdītājs spiedieniekārtu kompleksa pasei pievieno atbilstības deklarāciju, kas sastādīta atbilstoši Ministru kabineta 2000.gada 2.maija noteikumiem Nr.165 "Noteikumi par spiedieniekārtām un to kompleksiem", kā arī montāžas un lietošanas instrukciju valsts valodā. Instrukcijā norāda vismaz šādu informāciju:".

9. Izteikt 13.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.1. nodrošināt spiedieniekārtu kompleksa apkalpošanai pietiekamu skaitu personāla, kas apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzību, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā iekārtas konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

10. Izteikt 13.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.4. nodrošināt spiedieniekārtu kompleksa pases un lietošanas instrukcijas glabāšanu un uzrādīšanu Valsts darba inspekcijas amatpersonām un inspicēšanas institūcijas pārstāvjiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;".

11. Izteikt 13.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.6. nodrošināt spiedieniekārtu kompleksa savlaicīgas tehniskās pārbaudes;".

12. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Ja spiedieniekārtu kompleksa valdītājs maina tā konstrukciju vai galvenos tehniskos parametrus, viņam ir pienākums saskaņot to ar inspicēšanas institūciju, izdarot attiecīgu ierakstu spiedieniekārtu kompleksa tehniskajā pasē. Ja izmaiņas ir būtiskas, valdītājs nodrošina spiedieniekārtu kompleksa atbilstību Ministru kabineta 2000.gada 2.maija noteikumu Nr.165 "Noteikumi par spiedieniekārtām un to kompleksiem" prasībām."

13. Svītrot 16.2.4.apakšpunktā vārdus "tiešās darbības".

14. Papildināt 38.punktu aiz vārdiem "Spiedieniekārtu kompleksa" ar vārdiem "elementus un".

15. Izteikt 45.punktu šādā redakcijā:

"45. Spiedieniekārtu kompleksa kārtējās tehniskās pārbaudes, kā arī ārkārtas tehniskās pārbaudes šo noteikumu 56.punktā noteiktajos gadījumos veic inspicēšanas institūcija saskaņā ar piemērojamiem standartiem un šīs nodaļas prasībām."

16. Papildināt noteikumus ar 45.1 punktu šādā redakcijā:

"45.1 Inspicēšanas institūcija spiedieniekārtu kompleksa hidrauliskās pārbaudes laikā noplombē drošības ierīci."

17. Izteikt 47.punktu šādā redakcijā:

"47. Tehniskās pārbaudes saturu spiedieniekārtu kompleksam, kurā uzglabā sašķidrinātas naftas gāzes, nosaka saskaņā ar piemērojamo standartu prasībām. Hidrauliskās vai iekšējās pārbaudes veic ne retāk kā reizi 12 gados."

18. Papildināt noteikumus ar 69.1 un 69.2 punktu šādā redakcijā:

"69.1 Šo noteikumu 5.1 1.apakšpunktā minētā prasība veikt akreditāciju saskaņā ar standartu LVS EN ISO/IEC 17020:2005 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" stājas spēkā ar 2005.gada 1.jūniju. Līdz 2005.gada 31.maijam akreditāciju veic saskaņā ar standartu LVS EN 45004:1995 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju".

69.2 Inspicēšanas institūcijas, kas akreditētas saskaņā ar standartu LVS EN 45004:1995 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju", ir tiesīgas veikt spiedieniekārtu kompleksu tehnisko uzraudzību līdz akreditācijas apliecībā norādītā termiņa beigām."

19. Izteikt pielikuma 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Norādīt pasei pievienotos dokumentus (piemēram, spiedieniekārtu kompleksa funkcionālās darbības shēma, spiedieniekārtu kompleksā uzstādīto elektroiekārtu principiālā shēma, spiedieniekārtu kompleksa izvietojuma shēma konkrētajā uzstādīšanas vietā, kas izstrādāta noteiktā mērogā un kurā norādīti attālumi līdz citām konstrukcijām — būvēm, iekārtām, norobežojumiem, spiedieniekārtu kompleksa kopsalikuma rasējumi, kuros norādītas kompleksa robežas un kompleksā ietilpstošo elementu specifikācijas, spiedieniekārtu kompleksa atbilstības deklarācijas un atbilstības sertifikāta kopijas).

 
 

".

20. Izteikt pielikuma XIII nodaļas nosau­kumu šādā redakcijā:

"XIII. Ziņas par veiktajām pārbaudēm un drošības ierīču regulējumu (aizpilda inspicēšanas institūcija)".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!