• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VDK darbiniekiem likumos noteikto ierobežojumu saglabāšanas izvērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 28.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VDK darbiniekiem likumos noteikto ierobežojumu saglabāšanas izvērtējumu

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa trešdien, 27.aprīlī, parakstījusi un iesniegusi izskatīšanai valdībā starpinstitucionālas darba grupas sagatavotu informatīvo ziņojumu “VDK štata un ārštata darbiniekiem, kā arī VDK informatoriem likumos noteikto ierobežojumu nepieciešamības un pamatotības izvērtējums”.
Informatīvais ziņojums ir sagatavots atbilstoši likuma “Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu” pārejas noteikumos valdībai dotajam uzdevumam līdz 2005.gada 1.jūnijam izvērtēt VDK štata un ārštata darbiniekiem, kā arī VDK informatoriem likumos noteikto ierobežojumu nepieciešamību un pamatotību.
Minētā uzdevuma izpildi valdība deleģēja Tieslietu ministrijai. Ministrija 2004.gada 6.septembrī izveidoja starpinstitucionālu darba grupu valdībai dotā uzdevuma izpildei.
Darba grupa informatīvajā ziņojumā secinājusi, ka ierobežojumi saglabājami likumā “Par tiesu varu”, likumā “Par valsts noslēpumu”, Valsts drošības iestāžu likumā, Militārā dienesta likumā, likumā “Par valsts pensijām” un likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”.
Darba grupa nav paudusi savu viedokli par ierobežojumu saglabāšanu vai nesaglabāšanu Pilsonības un Repatriācijas likumos.
Pretēji darba grupas viedoklim, S.Āboltiņa uzskata, ka ierobežojumi ir saglabājami arī Prokuratūras likumā, Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā, Saeimas vēlēšanu likumā, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā. Ministre uzskata, ka par ierobežojumu atcelšanu šajos likumos var lemt vienīgi politiski.
Darba grupa savos secinājumos norāda, ka noteiktie ierobežojumi nebūtu saglabājami Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā, Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, Valsts civildienesta likumā, Valsts kontroles likumā, likumā “Par policiju”, likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu” un Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!