• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Drošības rajonos varēs būt tie, kas sarakstā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gripa devusies "atvaļinājumā"

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Drošības rajonos varēs būt tie, kas sarakstā

B5.PNG (264106 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

ASV prezidenta Džordza Buša vizītes sagatavotāji saņēmuši informāciju, ka dažādas Rīgas iestādes un privātuzņēmējus apmeklē personas, kuras uzdodas par policijas un drošības dienesta darbiniekiem. Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds atgādina, ka ikvienam Valsts policijas vai citu drošības iestāžu pārstāvim obligāti jāstādās priekšā un jāuzrāda dienesta apliecība.

Ja rodas šaubas, vai šī persona ir saistīta ar iepriekšminētās vizītes nodrošināšanu, kā arī gadījumos, kad nepieciešams pārbaudīt šo informāciju, iedzīvotāji tiek lūgti zvanīt uz Drošības policiju pa tālruni 7208964 vai Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestam pa tālruņiem 9473027 vai 7389060.
Vēl tiek apkopoti to darbinieku saraksti, kuriem 6. un 7.maijā Rīgā norādītajos drošības rajonos noteikti būs jāstrādā. Par tām personām, kurām Dž.Buša vizītes laikā nepieciešama iekļūšana drošības rajonos, jāziņo Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestam. Savukārt iedzīvotāji, kuri nav deklarējuši savu dzīvesvietu, kas atrodas drošības rajonos, to vēl var izdarīt. Tas ir būtiski, jo galvenais informācijas avots, pēc kura tiks sagatavoti saraksti un dotas atļaujas pārvietoties noteiktajos drošības rajonos, tiks veidots, balstoties uz šo iedzīvotāju reģistrāciju.
Lai nokļūtu Vecrīgā un citos drošības rajonos, sarakstos iekļautajām personām, šķērsojot to robežu, vajadzēs uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.
Ierobežojumu zonā ieeja būs liegta cilvēkiem, kuri iepriekš nevarēs uzrādīt juridisku pamatojumu, lai tajā atrastos (viņiem nepieder īpašums, nav noslēgts īres līgums, nav deklarējuši savu dzīvesvietu).
Šajās teritorijās viesnīcās dzīvojošajiem tūristiem un iedzīvotājiem jābūt konkrētās viesnīcas apliecinājumam, ka šī persona tajā apmetusies, un personu apliecinošiem dokumentiem.
Cilvēki tiek aicināti būt iecietīgi un izprotoši, ievērot nepieciešamos ierobežojumus, kas saistīti ar drošību, savukārt informācija par to, kā konkrēti notiks personas datu pārbaude un cik kontrolpunktu būs drošības rajonos, ir konfidenciāla, norāda A.Freidenfelds. Ar ierobežojumiem saistītās teritorijas vēl varētu mainīties.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!