• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 27. aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2005. gada 21. aprīļa sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 27. aprīlī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2005.gada 27.aprīlī plkst. 17.00:

Deputātu V.Agešina, J.Urbanoviča, A.Klementjeva, B.Cileviča un V.Orlova jautājums veselības ministram G.Bērziņam (jautājumu reģistra nr.64)
“Par VAS “Liepājas Psihoneiroloģiskā slimnīca” un VSIA “Liepājas Onkoloģiskā slimnīca” apvienošanu”
(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājas vietā

Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece

Rīgā 2005.gada 25.aprīlī

 

Pielikums

Par VAS “Liepājas Psihoneiroloģiskā slimnīca” un
VSIA “Liepājas Onkoloģiskā slimnīca” apvienošanu

God. G.Bērziņa kungs!

Pēc mūsu rīcībā esošajām ziņām, Veselības ministrija ir pieņēmusi lēmumu par divu valsts kapitālsabiedrību – VAS “Liepājas Psihoneiroloģiskā slimnīca” (LPS) un VSIA “Liepājas Onkoloģiskā slimnīca” (LOS) – apvienošanu, veidojot jaunu valsts kapitālsabiedrību “Piejūras slimnīca”.
Šīs apvienošanas mērķi (tiek apvienotas ļoti atšķirīga profila slimnīcas) un steiga (pirms tam LPS tika plānots saglabāt vismaz līdz 2010.gadam, bet LOS – pievienot Liepājas Centrālajai slimnīcai pēc 2005.gada) izraisa vairākus jautājumus.
1. Kāpēc Veselības ministrija pēkšņi ir mainījusi sākotnējos plānus par LPS kā specializēta stacionāra saglabāšanu Kurzemes reģionā un par LOS pievienošanu Liepājas pilsētas Centrālajai slimnīcai?
2. Vai divu tik atšķirīga profila slimnīcu apvienošana vienā neizraisīs medicīnisko pakalpojumu apjoma un kvalitātes pasliktināšanos abu slimnīcu pacientiem? Vai iespējamā administratīvo izmaksu samazināšana ir pietiekams arguments no pacientu tiesību ievērošanas viedokļa riskantai rīcībai?
3. Ja slimnīcu apvienošanas rezultātā to darbības nodrošināšanai vairs nebūs vajadzīgas kādas ēkas un zemesgabali, tad lūdzu norādīt, kā plānots izmantot atbrīvojušos īpašumus?
4. Kāda uzņēmējdarbības forma izraudzīta apvienotajai slimnīcai un vai notiks vienas slimnīcas pievienošana otrai slimnīcai, vai jaunas kapitālsabiedrības izveidošana divu likvidēto sabiedrību vietā?
5. Kādā apjomā un formā tiks turpinātas darba attiecības ar abu bijušo slimnīcu darbiniekiem?
6. Vai ir plānots saglabāt pašlaik esošo gultu skaitu abu slimnīcu pacientiem un pašlaik abu slimnīcu sniegto pakalpojumu apjomu?
7. Vai lēmums par LPS un LOS apvienošanu ir saskaņots ar Kurzemes reģiona pašvaldībām? Kāds konkrēti ir katra šī reģiona rajona, kuri izmanto abu slimnīcu pakalpojumus, viedoklis par apvienošanu?
8. Vai medicīniskās palīdzības uzlabošanai Kurzemes reģiona iedzīvotājiem nebija iespējams kāds cits risinājums bez abu minēto slimnīcu administratīvas apvienošanas?

2005.gada 19.aprīlī

LR 8.Saeimas deputāti: V.Agešins, J.Urbanovičs, A.Klementjevs, B.Cilevičs, V.Orlovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!