• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Uz izzušanas robežas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Visu varu tautai?"

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Uz izzušanas robežas"

Polijas sabiedrība, kas jau ir pieradusi pie domas, ka 2003.gada 1.janvārī tā kļūs par "Eiropas sabiedrību", droši vien ar lielu nepatiku uzņems ES lauksaimniecības komisāra Franca Fišlera atzinumu, ka Eiropas Savienības paplašināšana pirms 2005.gada praktiski nav iespējama.

Vēl grūtāk būs pieņemt to atzīmi, kāda ir piešķirta Polijai. Pēc ES komisāra Fišlera domām, savu valstu pielāgošanā Eiropas standartiem pašlaik vadībā esot izvirzījušās Slovēnija, Igaunija, Ungārija, bet pēdējā laikā arī Slovākija (jāņem vērā, ka Slovākiju nebija paredzēts uzņemt ES pirmajā kārtā — tā nav to sešu valstu grupā, kuru sarunas par iestāšanos Savienībā ir pavirzījušās uz priekšu vistālāk), savukārt Polijai sarunās rodoties aizvien lielākas grūtības.

Polijas valdības pārstāvji apgalvo, ka izdarīšot visu, lai Polija būtu gatava integrēties Eiropas Savienībā līdz 2003.gada 1.janvārim, taču pašai ES, šķiet, nav nepieciešams, lai mūsu valdība izdarītu "visu", pietiktu jau tikai ar to, ja tā izdarītu tikai to, kas ir nepieciešams. Pēc daudzu ekspertu domām, Polijai pietrūks laika.

"Rzeczpospolita"

-— 2000.08.31.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!