• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai ērtāk sekot līdzi valsts informācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2005., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabinets nolēma atslepenot Latvijas un Krievijas robežlīgumu

Vēl šajā numurā

27.04.2005., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai ērtāk sekot līdzi valsts informācijai

Kopš vakardienas Ministru kabineta mājas lapā pieejami divi jauni bezmaksas pakalpojumi: informācijas meklēšana valsts tiešās pārvaldes iestāžu datu bāzē un iespēja ikvienam iedzīvotājam elektroniski parakstīties uz jauno tiesību aktu projektu saņemšanu savā e-pastā. “Tie domāti cilvēkiem, kuri interesējas par to, ko valsts dara, kādus produktus un informāciju valsts piedāvā, kādi likumdošanas akti tiek izstrādāti, kas tajos tiek mainīts,” par jauno pakalpojumu priekšrocībām stāsta Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Valsts tiešās pārvaldes iestāžu datu bāze

Valsts tiešās pārvaldes iestāžu datu bāzē (http://tpi.mk.gov.lv) ikviens pēc atlases parametriem varēs sameklēt sev interesējošo ministriju, aģentūru, valsts kapitālsabiedrību vai kapitālsabiedrību ar valsts daļu – tās kontaktinformāciju, darbību reglamentējošos dokumentus un citu noderīgu informāciju. Diemžēl Valsts kancelejas darbinieki atzina, ka informācija par pašvaldībām un to padotības iestādēm datu bāzē nebūs atrodama.
Šādā veidā tiek nodrošinātas ziņas par valsts tiešo pārvaldi vienā publiski pieejamā vietā, kur informācija ir sagrupēta un strukturēta. Datu bāzes uzturētājs ir Valsts kanceleja, savukārt par informācijas ievietošanu un aktualizēšanu atbild ministrijas un iestādes. Visa publicētā informācija tiks nepārtraukti atjaunota un papildināta, lai nodrošinātu tās publisko ticamību.

Tiesību aktu projektu saņemšana e-pastā

Otrs jaunais pakalpojums ir iespēja parakstīties uz tiesību aktu projektu saņemšanu savā e-pastā (http://www.mk.gov.lv/index.php/12403), izvēloties konkrēti interesējošo politikas jomu. Iedzīvotāji, izvēloties jomu vai ievadot interesējošo atslēgvārdu, savā e-pastā saņems saiti uz jaunāko tiesību aktu projekta redakciju.
Līdz ar to ikviens varēs sekot līdzi tiesību aktu projektu virzībai valdībā no izskatīšanas Valsts sekretāru sanāksmē līdz akceptēšanai Ministru kabinetā, nepieciešamības gadījumā sniedzot atzinumus vai komentārus par konkrēto dokumentu.

Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!