• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Poļu dziesmu diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 26. aprīlī

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Poļu dziesmu diena

POLI1.PNG (95712 bytes)
Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs ar laureātiem
Foto: Ivans Griņēvičs

23.aprīlī, ko var dēvēt par poļu dziesmu dienu, beidzās jau devītais poļu estrādes dziesmu izpildītāju konkurss, kuru ik gadu rīko poļu kultūras klubs “Polonez”. Konkursā piedalījās izpildītāji no visas Latvijas. Žūrija izvēlējās labākos izpildītājus: Grand prix ieguva Oļesja Akseņonoka, pirmo vietu un iespēju piedalīties konkursā Polijā – Ania Valuto, otro vietu – Viktorija Selicka, trešo – Oļegs Nikolajevs (visi no Daugavpils) un Edgars Zajkovskis (Krāslava). Publikas simpātijas balvu ieguva trio no Jelgavas.
Bet 4.maijā varēsim baudīt pasaules slavena poļu komponista un diriģenta, Krakovas Mūzikas akadēmijas rektora Kšištofa Penderecka ērģeļmūziku Rīgas Domā. Koncerts iecerēts kā divu valstu sadarbības projekts, kurā piedalīsies Polijas viessolisti, Latvijas Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Liepājas simfoniskais orķestris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra grupa, kā arī Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas zēnu koris.
Doma baznīcā ar poļu viessolistu dalību notiks Kšištofa Penderecka skaņdarba “Credo” pirmatskaņojums. Koncerts top ar Polijas Republikas vēstniecības un Kultūras ministrijas atbalstu.

Ivans Griņēvičs, biedrības “Inflanty” valdes loceklis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!