• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 12. septembra sēdē

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes

Pēc 2000.gada 7.septembra sēdes

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Pulkstenis ir 17.00. Uzklausīsim ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputāti Burvis, Baldzēns, Čevers, Zvejsalnieks un Bojārs uzdevuši jautājumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam Andrim Bērziņam par Starptautiskā valūtas fonda prasībām, parakstot Eiropas politikas memorandu. Ministru prezidenta vietā atbildi sniegs ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis. Lūdzu!

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Cienījamie deputāti! Tātad atbilde ir iesniegta rakstiski. Tā ir ļoti konspektīva un precīza. Vai ir kādi papildu jautājumi par sniegto atbildi?

Sēdes vadītājs. Vai deputāti ir apmierināti ar rakstisko atbildi? Vai ir kādi papildu jautājumi? Paldies! Atbilde ir sniegta.

Deputāti Zvejsalnieks, Lāzo, Bojārs, Salkazanovs, Čevers, Leja, Labanovskis, Gundars Bojārs, Barča, Baldzēns uzdevuši jautājumu izglītības un zinātnes ministram Kārlim Greiškalna kungam par pašvaldību izglītības iestāžu renovāciju. Lūdzu, ministra kungs!

K.Greiškalns (izglītības un zinātnes ministrs). Labdien, cienījamie deputāti! Es esmu rakstiski atbildējis uz visiem četriem jautājumiem. Vai rakstiskajai atbildei vēl ir vajadzīga papildu informācija, un, ja ir, tad par kādu jautājumu?

Sēdes vadītājs. Rakstiska atbilde ir sniegta.

K.Greiškalns. Rakstiska atbilde ir sniegta visiem deputātiem.

Sēdes vadītājs. Papildu jautājumi. Lūdzu!

(Kāds no zāles uzdod jautājumu, nerunā mikrofonā.)

K.Greiškalns. Jā, redziet, par Pasaules bankas kredītu... Tātad Pasaules bankas kredītu ņem pašvaldības, garantē valdība, atbildība par Pasaules bankas kredīta izlietošanu ir Izglītības un zinātnes ministrijas projekta grupai, kuras vadītājs ir valsts sekretārs, šīs projekta grupas direktors. Tika apsekotas skolas Latvijā, kuras ir kritiskā situācijā, iepriekšējā laikā izbūvētās telpās. Pirmajai kārtai renovācijai, pārbūvei, ir izraudzītas 25 skolas. Visās šajās 25 skolās notiek pārbūves darbi, valsts un pašvaldību kopējā budžeta ieguldījums ir 4,346 miljoni. Uz šo brīdi nav renovācijas darbi pabeigti Talsu 1.vidusskolā, Viļānu vidusskolā, Ludzas vidusskolā, Balvu vidusskolā. Pirmkārt, tāpēc, ka, tā kā Ludzas pilsētas dome ņēma tikpat lielu kredītu pretī, lai varētu šo skolu pārbūvēt pilnībā pirmajā kārtā, negaidot otro kārtu, tātad triju mēnešu laikā visu skolu pārbūvēt no pamatiem līdz jumtam, ieskaitot jumta segumu, reālas iespējas nav, jo celtniecības darbi notiek pakāpeniskā secībā ar četrām skolām — Viļānu, Zūru, Talsu, Vīgales, bija pārskatīta projekta darba grupas vadītāja nolikuma ievērošana, pēc 90 dienu termiņa izbeigšanās izvēlētās celtniecības firmas uzsāka darbu šajās skolās. Talsu skolā ir ļoti daudz salīdzinoši, tur tika atļauts 10% izmantot neparedzētiem būvdarbiem, bet izrādījās, ka šie neparedzētie būvdarbi pārsniedz šos 10%. Tas nozīmē, ka gan skursteņi, gan griesti trešajam stāvam, kuri remonta laikā iebruka, tātad tiem ir vajadzīgs vēl papildu finansējums un līdz ar to aizkavējās šie remonta darbi. Tātad pēc līguma attiecībām, kurš ir trīspusējs līgums (Izglītības un zinātnes ministrija, pašvaldības un celtniecības firma), visiem celtniecības darbiem iekšpusē visās 25 skolās ir jābeidzas līdz 15.septembrim. Un ārpusē, tātad ārdarbi, jāpabeidz līdz 1.oktobrim. Pagaidām man nav informācijas, ka šīs līgumsaistības kādā vietā nebūtu pildītas.

Sēdes vadītājs. Vēl viens papildu jautājums. Lūdzu, Burvja kungs!

I.Burvis (LSDSP). Vai Izglītības un zinātnes ministrija būs spējīga panākt skolotājiem darba algu pielikumu? Vai atkal būsim skolotājus piemānījuši?

K.Greiškalns. Es gribētu iebilst deputātam Burvja kungam par to, ka viņš saka, ka skolotājus piemānījuši. Skolotāji nav piemānīti. Tātad es gribu sniegt paskaidrojumu, ka no 7 punktiem, pēc valdības norādes, kuri bija jāveic Izglītības un zinātnes ministrijai, seši punkti ir izpildīti. Vienīgais punkts, ko atcēla valdība, tas ir par mācību gada pagarināšanu. Tātad par skolotāju likmju samazināšanu, no 62 tūkstošiem samazināja 1 637 likmes. Tas deva ietaupījumu — 591 tūkstoti jeb 0,591 miljonu latu, pārējo valdībai šī skolu laika pagarināšanai vajadzēja finansēt — 2 miljonus 94 tūkstošus. Valdība to akceptēja, taču šajā mācību gadā ar 1.septembri skolotāju algas tiek palielinātas par solītajiem 10 latiem.

Sēdes vadītājs. Paldies! Vēl ir iespēja uzdot vienu papildjautājumu. Lūdzu, Bojāra kungs!

L.Bojārs (LSDSP). Sakiet, lūdzu, kā iet remonta darbi Jaunaglonas internātģimnāzijā?

K.Greiškalns. Jaunaglonas internātģimnāzijā ir konfliktsituācija ar Aglonas baziliku, jo skola bija jāpārvieto no bazilikas ēkām uz mazpiemērotu ēku, no Izglītības un zinātnes ministrijas subsīdijām tika subsidēti 230 tūkstoši. Ar to bija par maz, lai varētu šo internātskolu pārbūvēt. Internātskolas pielāgošana skolu darbam prasīja papildu līdzekļus, vienojoties rajona, Preiļu rajona padomei, skolu valdei ar celtniecības firmu, tātad celtniecības firma uz sava rēķina ir paveikusi darbus par 180 tūkstošiem, kuri vēl joprojām ir par maz. Un Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar Preiļu rajona padomi meklē iespējas, kādā veidā norēķināties ar celtniecības firmu.

Sēdes vadītājs. Paldies! Atbilde uz jautājumu ir sniegta. Paldies! Par deputātu Klementjeva, Cileviča, Bartaševiča, Mitrofanova, Tolmačova un Plinera jautājumu Ministru prezidentam Andrim Bērziņa kungam par izsoles "Par Goliševas nodaļas un Aizgāršas RPP apvienotā kompleksa būvniecību" rezultātiem ir sniedzis iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, un deputāti pretenzijas neceļ par rakstisko atbildi. Uz jautājumu ir atbildēts.

Savukārt deputātu Salkazanova, Burvja, Ādamsona, Baldzēna un Kalniņa jautājums Latvijas Republikas satiksmes ministram Anatolijam Gorbunova kungam par Ceļu fonda piešķirtajiem līdzekļiem un to izlietojumu Jelgavas pilsētā un rajonā tiek pārcelts uz nākamo ceturtdienu puksten 17.00 Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!