• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - ANO Tūkstošgades asamblejas debatēs - tiekoties ar Polijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba ņēmēja aizsardzību

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— ANO Tūkstošgades asamblejas debatēs

Otrdien, 12 septembrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš uzstājās ar runu Apvienoto Nāciju Organizācijas Tūkstošgades asamblejas vispārējo debašu atklāšanā.

Ministrs savā runā uzsvēra globalizācijas procesa un informācijas tehnoloģiju nozīmi un nepieciešamību pēc ANO reformas, kas nodrošinātu organizācijas optimālu efektivitāti jaunajos apstākļos. Ministrs arī iestājās par ANO Drošības padomes reformu.

Latvija kā viena no valstīm, kas ar saviem bruņotajiem spēkiem piedalās miera uzturēšanas misijās, aicināja ANO dalībvalstis aktīvi piedalīties miera uzturēšanā. Tika izteikta gatavība, attīstoties Eiropas kopējai drošības un ārpolitikai, piedalīties arī Eiropas Savienības vadītajās miera uzturēšanas operācijās.

I.Bērziņš informēja valdību vadītājus un ārlietu ministrus par Latvijas veikumu cilvēktiesību aizsardzībā. Runā tika atspoguļota Latvijas integrācijas programma, lai, par spīti okupācijas mantojumam, uzlabotu visu iedzīvotāju grupu dzīves līmeni un sociālo klimatu.

Asamblejas atklāšanā piedalījās ANO dalībvalstu valdību vadītāji un ārlietu ministri. Latvija kandidē uz ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vietu laikā no 2006. līdz 2007. gadam.

— tiekoties ar Polijas ārlietu ministru

12. septembrī Ņujorkā tikās Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Polijas ārlietu ministrs Vladislavs Bartoševskis. Iepazīšanās tikšanās laikā apspriesta Latvijas integrācija NATO, abu valstu virzība uz Eiropas Savienību, kā arī jautājumi par Latvijas poļu kopienu.

Polijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Polija atbalsta nediferencētu pieeju NATO paplašināšanai, lai netiktu īpaši izcelts, kuras kandidātvalstis NATO tiks uzņemtas vispirms un kuras vēlāk. I.Bērziņš atzīmēja, ka Latvijai Polijas atbalsts NATO paplašināšanā ir ļoti svarīgs, jo Polija reizē ir gan ietekmīga NATO valsts, gan arī viena no trim jaunajām NATO dalībvalstīm. V.Bartoševskis atkārtoti apstiprināja, ka Polija ir gatava palīdzēt Latvijas ceļā uz NATO ne tikai politiski, bet arī praktiski nododot Latvijai savu NATO integrācijas pieredzi.

Polijas ārlietu ministrs arī atzinīgi novērtēja atbalstu, kas tiek sniegts poļu kopienai Latvijā.

Ministri vienojās turpināt sadarbību, lai veicinātu Latvijas un Polijas integrāciju Eiropas Savienībā, kā arī attīstīt valstu divpusējās attiecības.

I.Bērziņš un V.Bartoševskis piedalās ANO Tūkstošgades sanāksmē Ņujorkā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!