• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Spānijas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Turcijas Republikā

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Spānijas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir saņēmusi Spānijas premjerministra Hosē Luisa Rodrigesa Sapatēro vēstuli.
Vēstulē Spānijas premjers raksta:
“Bija prieks Jūs uzņemt Madridē valstsvizītē pagājušogad oktobrī. Šī vizīte deva ievērojamu ieguldījumu to draudzības un sadarbības saišu stiprināšanā, kuras jau pastāv starp abām mūsu valstīm. Priecājos par iespējām Jūs satikt no jauna ES un NATO galotņu tikšanās reizēs Briselē, kā arī nesenajā konferencē par demokrātiju, terorismu un drošību.
Pateicos par to, ka esat izklāstījusi man savas idejas un jūtas par Eiropas kontinenta pretrunām pagājušajā gadsimtenī, it īpaši par to, kas ir ietekmējis Austrumeiropu, Baltijas valstis un it sevišķi Latviju. Neviena Eiropas valsts nav varējusi izvairīties no kariem, vardarbības un tirānijas, un tām visām ir jācenšas pārvarēt savas pagātnes traumas ar pašu līdzekļiem, par spīti tam, ka starptautiskās vēstures debates var arī palīdzēt faktu apgaismošanā.
Labi zinu, ka Latvijai un Krievijai ir pretrunīga un strīdīga pagātne, bet esmu pārliecināts, ka Latvija ar savu lielo kaimiņu būs spējīga nodibināt pragmatiskas attiecības un sadarbību, kas novedīs pie lielākas sapratnes un savstarpējās uzticēšanās. Tas papildus labvēlīgi ietekmēs attiecības ar Krieviju visu Eiropas institūciju ietvaros, kurās Spānija un Latvija ir dalībnieces.
Tā Eiropa, kas atkal piedzima no Berlīnes mūra krišanas veicinātās apvienošanās, balstās uz tādu institūciju kā ES, NATO un EDSO noturību un solidaritāti. Šīs iestādes ir rādījušas savu spēju nodrošināt demokrātijas, drošības un ekonomiskās attīstības nākotni augošajam biedru valstu skaitam, piesaistot arī Krieviju un citus austrumu kaimiņus to sadarbības centienos. Šādā veidā būvējam tādu Eiropu, kas padara neiespējamu pagātnes šausmu atkārtošanos un kas visiem eiropiešiem ir pavards uzticībai un sadarbībai.
Šajā sakarā pienācīgi novērtējam Jūsu lēmumu piedalīties Otrā pasaules kara beigu pieminēšanas pasākumos Maskavā šā gada 9.maijā. Jūsu dalība šajos svētkos man dos jaunu iespēju ar Jums satikties kopā ar citiem vadītājiem un turpināt domu apmaiņu par Eiropas nākotni un sadarbību ar Krieviju.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!