• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmumu pārskati. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumu reģistra ziņas

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmumu pārskati

UNI.PNG (6396 bytes)

AKCIJU SABIEDRĪBAS
ATKLĀTĀ PENSIJU FONDA UNIPENSIJA SAĪSINĀTAIS 2004.GADA PĀRSKATS
Vadības ziņojums

Darbība pārskata gadā
2004. gads, tāpat kā iepriekšējie darbības gadi, akciju sabiedrībai atklātajam pensiju fondam UNIPENSIJA (turpmāk tekstā Š AS UNIPENSIJA) ir bijis ļoti sekmīgs gan korporatīvo klientu, gan arī privātpersonu piesaistīšanai. Arī Latvijas iestāšanas Eiropas Savienībā un NATO ir veicinājusi finanšu sistēmas stabilitāti un klientu uzticību ilgtermiņa finanšu pakalpojumiem.
AS UNIPENSIJA pēc uzkrātā pensiju plānu kapitāla 5,32 milj. latu apmērā ir saglabājusi līdera pozīcijas starp atklātajiem privātajiem pensiju fondiem Latvijā, kas nodrošina arvien spēcīgāku kapitāla uzkrājumu bāzi ilglaicīgai attīstībai. AS UNIPENSIJA pensiju plānu kapitāla apjoma pieaugums bija 67% jeb 2,13 milj. latu, kas par 5% apsteidza Latvijas kopējo atklāto privāto pensiju fondu kapitāla apjoma pieaugumu. Turklāt 2004. gada laikā AS UNIPENSIJA tirgus daļa pēc uzkrātā pensiju plānu kapitāla palielinājās par 2 % un sasniedz 52%.
2004.gadā AS UNIPENSIJA pensiju plānu dalībnieku skaits palielinājās vairāk nekā 2 reizes un sasniedza 12 258 dalībniekus, no kuriem individuālās iemaksas savā labā veic 6707 (jeb 55%) privātpersonas. Tieši privātpersonu līdzdalība privātajos pensiju fondos norāda sabiedrības uzticību ilgtermiņa uzkrājumu veidošanā. Kopējais individuālo dalībnieku skaits atklātajos privātajos pensiju fondos palielinājās par 12 558 cilvēkiem, no kuriem 6394 jeb 51% ir sākuši uzkrāt savu papildpensijas kapitālu AS UNIPENSIJA.
2004.gadā AS UNIPENSIJA noslēdza 57 jaunus kolektīvās dalības līgumus ar darba devējiem un 6004 individuālās dalības līgumus ar privātpersonām. Individuālās dalības līgumu skaits ir palielinājies vairāk nekā 3 reizes.
Vidēji katra dalībnieka individuālajā kontā ir uzkrāti aptuveni 434 lati un vidējā ikmēneša iemaksa viena dalībnieka labā bija apmēram 20 lati.
Produkti
Lai nodrošinātu klientiem iespēju izvēlēties atšķirīgus līdzekļu ieguldīšanas noteikumus, AS UNIPENSIJA ir pilnveidojusi un papildinājusi iespējas pensiju plānos papildus esošajiem pensiju plāniem, ieviešot jaunu pensiju plānu UNI-AKTĪVAIS. Esošajos pensiju plānos tika veikti grozījumi, kas stājās spēkā 2004.gada 15.septembrī un paredzēja:
pensiju plāna UNI-1 nosaukuma maiņu uz UNI-SABALANSĒTAIS un plāna līdzekļu ieguldīšanas politikas atbilstību ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi piedāvātajam ieguldījumu plānam OPTIMUS SABALANSĒTAIS PLĀNS pensiju 2.līmenī. Līdzekļu ieguldīšanas noteikumi paredz veidot uzkrājumus latos ar sabalansētu stratēģiju un nosaka kopējo ieguldījumu limitu ieguldījumiem akcijās, ieguldījumu fondu apliecībās un nekustamajā īpašumā līdz 15% no pensiju plāna aktīviem.
pensiju plāna EIROPENSIJA nosaukuma maiņu uz UNI-EIROPENSIJA un plāna līdzekļu ieguldīšanas politikas atbilstību ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi piedāvātajam ieguldījumu plānam OPTIMUS EIROPAS PLĀNS pensiju 2.līmenī. Līdzekļu ieguldīšanas noteikumi paredz veidot uzkrājumus eirās ar aktīvāku stratēģiju un nosaka kopējo ieguldījumu limitu ieguldījumiem akcijās, ieguldījumu fondu apliecībās un nekustamajā īpašumā līdz 30% no pensiju plāna aktīviem.
Neviens no grozījumiem nekādā ziņā nepasliktina pensiju plāna dalībnieku stāvokli un pensiju plāns UNI-SABALANSĒTAIS ir pensiju plāna UNI-1 saistību pārņēmējs, savukārt pensiju plāns UNI-EIROPENSIJA ir pensiju plāna EIROPENSIJA saistību pārņēmējs.
Lai nodrošinātu iespēju klientiem veidot uzkrājumus pensiju fondā latos ar aktīvāku līdzekļu ieguldīšanas stratēģiju, AS UNIPENSIJA ir izveidojusi jaunu pensiju plānu UNI-AKTĪVAIS, kas atbilst ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi piedāvātajam ieguldījumu plānam OPTIMUS AKTĪVAIS PLĀNS pensiju 2.līmenī. Līdzekļu ieguldīšanas noteikumi paredz kopējo ieguldījumu limitu ieguldījumiem akcijās, ieguldījumu fondu apliecībās un nekustamajā īpašumā līdz 30% no pensiju plāna aktīviem. Šis plāns klientiem tika piedāvāts, sākot no 2004.gada 15.septembra, vienlaikus ar grozījumiem esošajos pensiju plānos. Vienlaikus pensiju plāna noteikumi paredz pensiju plānu UNI-EIROPENSIJA un UNI-AKTĪVAIS apvienošanu pēc vienotās Eiropas valūtas eiras ieviešanas, jo abiem pensiju plāniem ir vienota ieguldījumu stratēģija.
Šādu pensiju plānu organizēšana un līdzekļu ieguldījumu stratēģiju harmonizēšana ar ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi ieguldījumu plāniem pensiju 2.līmenī tika veidota sakarā ar ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi iekļaušanos AS Latvijas Unibanka grupā 2003.gada maijā. Šāds piedāvājums nodrošinās klientiem iespēju izvēlēties sev pieņemamāku līdzekļu ieguldīšanas politiku, veidojot gan savu valsts pensiju 2.līmenī, gan arī savu papildpensijas kapitālu pensiju 3.līmenī.
Jau 2004.gada 3 mēnešos pensiju plāns UNI-AKTĪVAIS ir guvis lielu atsaucību klientu vidū un šo pensiju plānu ir izvēlējušies 710 jauni dalībnieki, kuru labā ir uzkrāti gandrīz 36 tūkst. latu liels papildpensijas kapitāls.
2004.gadā AS UNIPENSIJA turpināja veiksmīgi uzsākto sadarbību ar līdzekļu pārvaldītāju ieguldījumu pārvaldes sabiedrību Optimus Fondi, realizējot klientiem izdevīgu pakalpojumu saņemšanu gadījumā, ja klients vienlaikus ir pievienojies arī kādam no ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Optimus Fondi piedāvātajiem ieguldījumu plāniem pensiju 2.līmenī.
2004.gadā AS UNIPENSIJA ir pilnveidojusi klientu informēšanu par papildpensijas konta stāvokli, gan izmantojot elektroniskā pasta starpniecību, gan arī ar interneta starpniecību sekot līdzi savam konta stāvoklim AS Latvijas Unibanka internetbankā IBANKA.
AS UNIPENSIJA sadarbībā ar AS Latvijas Unibanka ir pilnveidojusi arī savu klientu lojalitātes programmu, kas nodrošina vairāku bankas pakalpojumu saņemšanu ar ievērojamām atlaidēm gan norēķinu karšu apkalpošanā, gan kredītu saņemšanā un noguldījumu veikšanā.
Kolektīvās dalības līgumu klientu ērtībai tiek piedāvāta elektroniska datu pārraide, individuālajiem dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja veikt regulārus maksājumus izmantojot automātiskos vai AS Latvijas Unibanka regulāros maksājumus.
Darbības rezultāti
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, AS UNIPENSIJA ienākumi no pamatdarbības palielinājās 1,6 reizes un sasniedza 65% no pārskata gada kopējiem ienākumiem. Pārējos ienākumus savas darbības nodrošināšanai pārskata gadā fonds guva no apmaksātā pamatkapitāla ieguldījumiem.
Lai nodrošinātu nepārtrauktu AS UNIPENSIJA komisijas maksu samazināšanu turpmākajos gados, 2004.gadā AS UNIPENSIJA palielināja pamatkapitālu par 80 tūkst. latu, kā arī 2. pusgadā samazināja komisijas maksu pensiju plānu dalībniekiem par 10 bāzes punktiem līdz 1,5% no vidējiem pensiju plānu aktīviem. Kopējais AS UNIPENSIJA pamatkapitāls ir 480 tūkst. latu un administratīvo izdevumu līmenis ir saglabājies iepriekšējā darbības gada līmenī.
Sīkāka informācija par uzņēmuma darbības rezultātiem 2004.gadā ir atrodama finanšu pārskatos, kas sagatavoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumiem “Privāto pensiju fondu gada pārskatu sagatavošanas noteikumi”, kā arī Latvijas Republikas likumiem un normatīvajiem aktiem, kuri regulē privāto pensiju fondu darbību un to grāmatvedības uzskaiti.
Attīstība
AS UNIPENSIJA darbības pamatprincipi ir nepārtraukta attīstība un tās klientu interešu aizstāvība. Lai ievērotu uzņēmumu un potenciālo dalībnieku prasības, kā arī nodrošinātu visaugstākos pārdošanas standartus, AS UNIPENSIJA nepārtraukti uzlabos un pilnveidos informatīvo vidi. Aizvadītā gada laikā sadarbībā ar AS Latvijas Unibanka tika organizētas vairākas marketinga kampaņas, organizētas pārdošanas akcijas AS Latvijas Unibanka filiālēs, rīkoti semināri un informatīvie pasākumi darba devējiem.
2005.gadā AS UNIPENSIJA mērķis ir saglabāt sasniegto attīstības dinamiku, piesaistot arvien vairāk gan korporatīvos klientus, gan privātpersonas, kā arī palielināt pensiju plānu kapitāla kopējo apjomu. Lielāku uzmanību AS UNIPENSIJA pievērsīs maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī valsts un pašvaldību iestādēm.
Sakarā ar izmaiņām likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas stājas spēkā ar 2005.gada 1.janvāri, privātpersonām ir radīti labvēlīgāki nosacījumi uzkrājumu veidošanā privātajos pensiju fondos, jo iedzīvotāju ienākuma nodoklis, izmaksājot papildpensijas kapitālu, būs jāietur tikai no kapitāla, kas veidojies no darba devēju veiktajām iemaksām privātajos pensiju fondos.
Lai pilnveidotu likumdošanu un veicinātu cilvēku ieinteresētību veikt ilgtermiņa ieguldījumus savu vecumdienu nodrošināšanai, AS UNIPENSIJA turpinās uzsākto sadarbību ar citiem privātajiem pensiju fondiem un ar nozares atbildīgajām valsts institūcijām.
Juridiskais statuss
Akciju sabiedrība atklātais pensiju fonds UNIPENSIJA reģistrēts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 2000.gada 10.martā un saņēmis licenci darbības sākšanai 2000. gada 30. maijā, saskaņā ar likumu “Par privātajiem pensiju fondiem”. Pensiju fonds pārvalda trīs licencētus pensiju plānus. 2004. gadā divas reizes ir veiktas izmaiņas statūtos, lai nodrošinātu sabiedrības reģistrēšanu Komercreģistrā un palielinātu sabiedrības pamatkapitālu, kā arī ir veiktas izmaiņas padomes sastāvā.
Apstākļi un notikumi pēc pārskata gada beigām
Laika periodā no pārskata gada pēdējās dienas līdz šī ziņojuma parakstīšanai nav bijuši nekādi ievērojami notikumi, kas būtiski ietekmētu pārskata gada rezultātu.

Padomes priekšsēdētājs Andris Bērziņš

Valdes priekšsēdētājs Viesturs Neimanis

2005.gada 11.martā


AS atklātā pensiju fonda “UNIPENSIJA” peļņas vai zaudējumu aprēķins par 2004. gadu

2004 Ls 2003 Ls
Pamatdarbības ienākumi 65 046 40 703
Administratīvie izdevumi (119 246) (118 376)
Nemateriālo aktīvu amortizācija un
pamatlīdzekļu nolietojums (11 384) (9 905)
Pamatdarbības zaudējumi (65 584) (87 578)
Procentu ienākumi 35 224 41 242
Procentu izdevumi (8 634) (9 379)
Finanšu instrumentu tirdzniecības
darījumu un to pārvērtēšanas
(zaudējumi) / peļņa (15 705) 13 304
Citi parastie izdevumi (4) -
Pārskata gada zaudējumi (54 703) (42 411)

AS atklātā pensiju fonda “UNIPENSIJA” bilance uz 2004.gada 31.decembri
31.12.2004. 31.12.2003.
Ls Ls

Aktīvs
Kase un prasības uz pieprasījumu
pret kredītiestādēm 1 291 315
Parāda vērtspapīri un citi vērtspapīri
ar fiksētu ienākumu 451 062 446 736
Prasības pret debitoriem 2 44
Nemateriālie aktīvi 23 056 21 197
Pamatlīdzekļi 2 445 3 565
Nākamo periodu izdevumi un uzkrātie
ienākumi 19 282 17 442
Kopā aktīvi 497 138 489 299
Pensiju plānu aktīvi 5 362 286 3 207 668
Aktīvu kopsumma 5 859 424 3 696 967
Pasīvs
Saistības pret kredītiestādēm 202 619 226 918
Pārējās saistības 1 679 2 478
Uzkrājumi saistībām un maksājumiem 1 702 1 709
Nākamo periodu ienākumi un
uzkrātie izdevumi 16 374 8 727
Kapitāls un rezerves 274 764 249 467
Kopā pasīvi 497 138 489 299
Pensiju plānu saistības 36 799 17 642
Pensiju plānu neto aktīvi 5 325 487 3 190 026
Pasīvu kopsumma 5 859 424 3 696 967

Pensiju plāna UNI-SABALANSĒTAIS neto aktīvu kustības pārskats par 2004.gadu
2004 2003

Ls Ls
Pensiju plāna neto aktīvi pārskata
gada sākumā 3 148 892 1 763 619
Iemaksas un izmaksas pensiju plānā
Pensiju plāna dalībnieku iemaksas 351 418 101 478
Darba devēju iemaksas 1 600 598 1 235 025
Pārējās iemaksas 20 330 -
Pārskaitījumi no citiem pensiju
fondiem vai plāniem 1 637 6 824
Izmaksātais papildpensijas kapitāls (76 556) (42 204)
Pārskaitījumi uz citiem pensiju
fondiem vai plāniem (34 358) (1 238)
Administratīvie izdevumi (72 823) (45 783)
Neto aktīvu pieaugums iemaksu un
izmaksu rezultātā 1 790 246 1 254 102
Ienākumi 238 429 150 816
Izdevumi (45 673) (27 404)
Ieguldījumu vērtības pieaugums 35 770 7 271
Ārvalstu valūtas pārvērtēšanas peļņa 10 780 488

Pensiju plāna darbības rezultāts 239 306 131 171
Neto aktīvu pieaugums pārskata gadā 2 029 552 1 385 272
Pensiju plāna neto aktīvi pārskata
gada beigās 5 178 444 3 148 892

Pensiju plāna UNI-SABALANSĒTAIS neto aktīvu pārskats uz 2004.gada 31.decembri
31.12.2004. 31.12.2003.

Ls Ls
Aktīvi
Prasības uz pieprasījumu
pret kredītiestādēm 8 744 6 585
Termiņnoguldījumi kredītiestādēs 1 735 346 1 254 451
Parāda vērtspapīri un citi vērtspapīri
ar fiksētu ienākumu: 2 826 578 1 750 701
Akcijas un citi vērtspapīri ar nefiksētu
ienākumu 276 587 49 402
Ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības
un tām pielīdzināmie vērtspapīri 256 845 50 129
Prasības pret debitoriem 800 -
Nākamo periodu izdevumi un uzkrātie
ienākumi 109 174 55 217
Kopā aktīvi 5 214 074 3 166 485
Saistības
Atvasinātie finanšu instrumenti 8 678 -
Pārējās saistības 26 952 17 593
Kopā saistības 35 630 17 593
Neto aktīvi 5 178 444 3 148 892


Pensiju plāna UNI-EIROPENSIJA neto aktīvu kustības pārskats par 2004.gadu

2004 2003

Ls Ls
Pensiju plāna neto aktīvi pārskata
gada sākumā 41 134 91
Iemaksas un izmaksas pensiju plānā
Pensiju plāna dalībnieku iemaksas 39 627 27 759
Darba devēju iemaksas 15 322 12 783
Pārējās iemaksas 696 -
Pārskaitījumi no citiem pensiju plāniem 10 083 47
Pārskaitījumi uz citiem pensiju plāniem (11) (26)
Administratīvie izdevumi (339) (152)
Neto aktīvu pieaugums iemaksu un
izmaksu rezultātā 65 378 40 411
Ienākumi 2 888 646
Izdevumi (103) (10)
Ieguldījumu vērtības pieaugums /
(samazinājums) 764 (4)
Ārvalstu valūtas pārvērtēšanas peļņa 1 770 -
Pensiju plāna darbības rezultāts 5 319 632
Neto aktīvu pieaugums pārskata gadā 70 697 41 043
Pensiju plāna kapitāls pārskata perioda beigās 111 831 41 134


Pensiju plāna UNI-EIROPENSIJA neto aktīvu pārskats uz 2004.gada 31.decembri

31.12.2004. 31.12.2003.

Ls Ls
Aktīvi
Prasības uz pieprasījumu pret
kredītiestādēm 3 667 3 888
Termiņnoguldījumi kredītiestādēs 41 356 15 340
Parāda vērtspapīri un citi vērtspapīri
ar fiksētu ienākumu: 49 118 21 373
Akcijas un citi vērtspapīri
ar nefiksētu ienākumu 10 451 —
Ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības
un tām pielīdzināmie vērtspapīri 5 593 —
Atvasinātie finanšu instrumenti 55 —
Nākamo periodu izdevumi un uzkrātie ienākumi 1 871 582
Kopā aktīvi 112 111 41 183
Saistības
Pārējās saistības 280 49
Kopā saistības 280 49
Neto aktīvi 111 831 41 134


Pensiju plāna UNI-AKTĪVAIS neto aktīvu kustības pārskats par 2004 gadu

2004
Ls
Pensiju plāna neto aktīvi pārskata gada sākumā —
Iemaksas un izmaksas pensiju plānā
Pensiju plāna dalībnieku iemaksas 11 563
Darba devēju iemaksas 2 492
Pārējās iemaksas 185
Pārskaitījumi no citiem pensiju plāniem 20 123
Administratīvie izdevumi (57)
Neto aktīvu pieaugums iemaksu un izmaksu rezultātā 34 306
Ienākumi 151
Ieguldījumu vērtības pieaugums 723
Ārvalstu valūtas pārvērtēšanas peļņa 32

Pensiju plāna darbības rezultāts 906
Neto aktīvu pieaugums pārskata gadā 35 212
Pensiju plāna kapitāls pārskata perioda beigās 35 212


Pensiju plāna UNI-AKTĪVAIS neto aktīvu pārskats uz 2004. gada 31. decembri

31.12.2004.

Ls
Aktīvi
Prasības uz pieprasījumu pret kredītiestādēm 5 561
Termiņnoguldījumi kredītiestādēs 7 772
Parāda vērtspapīri un citi vērtspapīri
ar fiksētu ienākumu: 19 083
Akcijas un citi vērtspapīri ar nefiksētu ienākumu 2 126
Ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības
un tām pielīdzināmie vērtspapīri 730
Nākamo periodu izdevumi un uzkrātie ienākumi 829
Kopā aktīvi 36 101

Saistības

Atvasinātie finanšu instrumenti 32
Pārējās saistības 857
Kopā saistības 889
Neto aktīvi 35 212


Auditorfirmas PricewaterhouseCoopers SIA revidentu ziņojums par a/s atklātā pensiju fonda “Unipensija” 2004 gada pārskatu bez iebildumiem.

Ar pilnu gada pārskatu var iepazīties a/s atklātā pensiju fonda “SEB Unipensija” telpās Rīgā, Pils ielā 23, un “SEB Latvijas Unibanka” mājas lapā: www.seb.lv


AS “Paritate Banka”
PARIT.PNG (2308 bytes)
Konsolidētais un bankas saīsinātais finanšu pārskats par gadu, kas noslēdzās 2004.gada 31.decembrī


KONSOLIDĒTAIS UN BANKAS PEĻŅAS UN ZAUDĒJUMU APRĒĶINS

(visas summas ir tūkstošos latu)

2004 2003

Grupa Banka Banka
Procentu ienākumi l086 l088 700
Procentu izdevumi (379) (379) (97)
Tīrie procentu ienākumi 707 709 603
Komisijas naudas ienākumi 1271 1271 897

Komisijas naudas izdevumi (392) (392) (227)
Tīrie komisijas naudas ienākumi 879 879 670
Peļņa no darījumiem ar vērtspapīriem un
ārvalstu valūtu 661 661 171
Citi parastie ieņēmumi 18 4 2
Kopā ienākumi no pamatdarbības 2265 2253 1446
Administratīvie izdevumi (l468) (l458) (l083)
Nemateriālo aktīvu un pamatlīdzekļu vērtības
nolietojums un norakstīšana (148) (145) (136)
Citi parastie izdevumi (27) (26) (6)
Izdevumi uzkrājumiem nedrošiem parādiem (95) (95) (3)
Ilgtermiņa ieguldījumu vērtības korekcija - (2) (2)
Pārskata gada peļņa pirms uzņēmuma
ienākuma nodokļa 527 527 216
Uzņēmuma ienākuma nodoklis (12) (12) —
Pārskata gada peļņa 515 515 216

KONSOLIDĒTĀ UN BANKAS BILANCE 2004.gada 31.decembrī

(visas summas ir tūkstošos latu)

2004 2003

Aktīvi Grupa Banka Banka
Kase un prasības uz pieprasījumu pret Latvijas Banku l 776 l 776 l648
Prasības pret kredītiestādēm un finanšu iestādēm 46 852 46 852 28 823
Prasības uz pieprasījumu 15 570 15 570 17 110
Citas prasības 31282 31282 11 713
Kredīti 5765 5967 2628
Pārdošanai pieejamie vērtspapīri ar fiksētu
ienākumu 104 104 105
Akcijas un citi vērtspapīri ar nefiksētu ienākumu l l l
Ilgtermiņa ieguldījumi meitas uzņēmumos - 10 -
Atvasinātie līgumi 58 58 13
Nemateriālie aktīvi 14 14 l
Pamatlīdzekļi 478 345 301
Nākamo periodu izdevumi un uzkrātie ienākumi 75 77 103
Pārējie aktīvi 276 101 87
Kopā aktīvi 55 399 55 305 33 710

KONSOLIDĒTĀ UN BANKAS BILANCE 2004.gada 31.decembrī

(visas summas ir tūkstošos latu)

Pasīvi 2004 2003

Grupa Banka Banka
Saistības pret kredītiestādēm 5089 5089 9070
Saistības uz pieprasījumu 3747 3747 8592
Termiņnoguldījumi 1342 1342 478
Noguldījumi 44 792 44 807 20 098
Pieprasījuma noguldījumi 36 201 36 216 16 489
Termiņnoguldījumi 8591 8591 3609
Atvasinātie līgumi 71 71 10
Nākamo periodu ienākumi un uzkrātie izdevumi 218 217 95
Pārējās saistības 373 265 96
Kopā saistības 50 543 50 449 29 369
Kapitāls un rezerves
Apmaksātais pamatkapitāls 3550 3550 3550
Rezerves kapitāls 3654 3654 3644
Iepriekšējo gadu zaudējumi (2863) (2863) (3069)
Pārskata gada peļņa 515 515 216
Kopā kapitāls un rezerves 4856 4856 4341
Kopā pasīvi 55 399 55 305 33 710
Ārpusbilances posteņi
Iespējamās saistības (garantijas) 74 74 13

Finanšu pārskatus, no kuriem ir sagatavoti šie saīsinātie finanšu pārskati, ir apstiprinājusi bankas vadība, kuras vārdā 2005.gada 10.martā tos ir parakstījuši:

Jurijs Pikušs Padomes priekšsēdētājs

Oleksandrs Trubakovs  Valdes priekšsēdētājs

Tiek publicēti saīsinātie finanšu pārskati, pilnie finanšu pārskati ir brīvi pieejami bankā.

Revidentu ziņojums
AS “
Paritate Banka” akcionāriem

KPMG.PNG (2847 bytes)

Esam veikuši AS “Paritate Banka” (Banka) nekonsolidēto finanšu pārskatu par gadu, kas beidzās 2004.gada 31. decembrī, un AS “Paritate Banka” un tās meitas uzņēmumu (kopā – “Grupa”) konsolidēto finanšu pārskatu par gadu, kas beidzās 2004.gada 31.decembrī, pēc kuriem sagatavoti saīsinātie finanšu pārskati, revīziju saskaņā ar Starptautiskajiem revīzijas standartiem. 2005.gada 10.martā mēs izteicām atzinumu, ka finanšu pārskati, pēc kuriem sagatavoti saīsinātie finanšu pārskati, visos būtiskajos aspektos sniedz patiesu un skaidru priekšstatu par Bankas un Grupas finansiālo stāvokli 2004.gada 31.decembrī, kā arī par to darbības rezultātiem un naudas plūsmām gadā, kas beidzas 2004.gada 31.decembrī, saskaņā ar Starptautisko Grāmatvedības standartu padomes pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.
Pēc mūsu domām, saīsinātie finanšu pārskati visos būtiskos aspektos atbilst finanšu pārskatiem, pēc kuriem tie sagatavoti un par kuriem mēs izteicām atzinumu.
Lai gūtu pilnīgu priekšstatu par Bankas un Grupas finansiālo stāvokli, to darbības rezultātiem pārskata gadā un izpratni par mūsu veiktās revīzijas apjomu, saīsinātie finanšu pārskati jālasa kopā ar finanšu pārskatiem, pēc kuriem tie tika sagatavoti, un mūsu atzinumu, kas izteikts par šiem finanšu pārskatiem.

PAR.PNG (8677 bytes)

Rīga, Latvija, 2005.gada 30.marts

 

A50.PNG (149556 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!