• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kohēzijas fonda Uzraudzības komitejas pozitīvo novērtējumu Latvijā īstenotajiem projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stipendijām, ko neaplikt ar ienākuma nodokli

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kohēzijas fonda Uzraudzības komitejas pozitīvo novērtējumu Latvijā īstenotajiem projektiem

Kohēzijas fonda Uzraudzības komiteja (UK) atzinīgi novērtējusi Kohēzijas fonda projektu īstenošanas gaitu Latvijā. Salīdzinot ar pērno gadu, Kohēzijas fonda projektu ieviešanā progress bijis ievērojami lielāks, – tā 15.aprīlī preses konferencē norādīja UK pārstāvji.
Kohēzijas fonda Uzraudzības komitejas otrā sanāksme notika 14.aprīlī Ventspilī, un uz šo sanāksmi bija ieradusies Eiropas Komisijas (EK) pārstāvju delegācija EK Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta direktora Hosē Palmas Andresa vadībā. 15.aprīlī, lai informētu par UK darbu, tika organizēta preses konference. Tajā H.P.Andress izteica apmierinātību ar Kohēzijas fonda projektu īstenošanas gaitu, uzsverot, ka ES finansiālā palīdzība Latvijas un citu ES jauno dalībvalstu infrastruktūras sakārtošanā ir ļoti svarīga, lai piesaistītu investorus un tādējādi veicinātu valsts attīstību. Uz jautājumu, kas ir aktuāls ne tikai Latvijai, bet arī citām jaunajām ES dalībvalstīm, par pieejamo ES līdzekļu apjoma vēlamo palielinājumu, ņemot vērā inflāciju, H. P. Andress atbildēja, ka ES budžetā paredzēto līdzekļu apjomu var pārskatīt tikai īpašos gadījumos, bet inflācija par tādu netiek uzskatīta. Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES jautājumos Andžs Ūbelis norādīja, ka inflācijas izraisītais cenu pieaugums liek pārskatīt pieejamo projektu sarakstu, lai, iespējams, daļu naudas atvēlētu projektiem, kas jau ir īstenošanas stadijā. Taču nepastāv iespēja, ka finansējuma trūkuma dēļ varētu apstādināt kādu projektu.
UK pārstāvji vienojās, ka nepieciešams veikt laika patēriņa optimizēšanu – EK ir plānoti vairāki uzlabojumi, lai Kohēzijas fonda projektus varētu apstiprināt īsākā laikā, savukārt valsts atbildīgās institūcijas izteica apņēmību no savas puses labāk sagatavot projektus, lai pēc apstiprināšanas EK tos uzreiz varētu sākt īstenot.
Eiropas Komisijas delegācijas vizīte notika no 13. līdz 15.aprīlim. Delegācija apmeklēja vairākus objektus Liepājā un Ventspilī, kur tiek īstenoti vai ir plānoti Kohēzijas fonda projekti. 13.aprīlī EK delegācija apskatīja Kohēzijas fonda projekta “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Liepājas reģionā” īstenošanas vietu un plānoto projektu “Liepājas ostas pievadceļu rekonstrukcija” un “Liepājas ostas Karostas kanāla attīrīšana” īstenošanas vietas. 15.aprīlī notika projektu prezentācija Ventspilī, iepazīstinot ar projektu “Ventspils ostas termināļu pievadceļu rekonstrukcija” un “Ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Ventspilī” īstenošanas vietām, kā arī iecerētā projekta “Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas attīstība” plāniem un ar ERAF projektiem.
Lai novērtētu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansēto transporta un vides infrastruktūras projektu īstenošanas progresu, divas reizes gadā tiek organizēta UK sanāksme, kurā piedalās pārstāvji no EK Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta un vadošās iestādes – no Finanšu ministrijas, Satiksmes un Vides ministrijas, kā arī no Valsts kancelejas un Valsts kases. Kohēzijas fonda UK uzrauga un izvērtē projektu īstenošanas atbilstību Latvijas Republikas un ES tiesību aktos noteiktajām prasībām. Iepriekšējā UK sanāksme Latvijā notika pērn 20. un 21.oktobrī.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!