• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem un atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par fiksēta ienākuma nodokļa ieviešanu mazajiem uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem un atbalstu

Profesionālās orientācijas pasākumu īstenošanai

Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi 72 projektus profesionālās orientācijas pasākumu īstenošanai izglītības iestādēs. Projekti tika iesniegti Eiropas Sociālā fonda (ESF) atklātā konkursa “Profesionālās orientācijas un konsultēšanas pasākumi izglītības iestādēs” ietvaros.
Tiks atbalstīti dažādi profesionālās orientācijas pasākumi – informācijas nedēļas skolās, mācību ekskursijas, informācijas centru tālāka attīstība, skolu mājas lapu izveide un citu pasākumu īstenošana, lai atvieglotu jauniešu tālākās izglītības un profesijas izvēli.
Projektus īstenos izglītības iestādes, izglītības atbalsta iestādes, valsts un pašvaldību iestādes, kā arī profesionālās asociācijas.
Atbalstīto projektu kopējā summa ir 430 000 latu, no tiem ESF finansējums – 75%. Kopumā šīs aktivitātes laikā līdz 2006.gadam būs pieejami 1 064 000 lati.
Profesionālās izglītības attīstības aģentūrā kopumā tika iesniegti 117 projektu pieteikumi, no tiem 92 izturēja pirmo – administratīvās – vērtēšanas kārtu un tika vērtēti pēc kvalitātes un specifiskajiem kritērijiem.
Izglītības un zinātnes ministrija kā struktūrfondu pirmā līmeņa starpniekinstitūcija veic projektu kvalitātes vērtēšanu un struktūrfondu finansēto aktivitāšu vadību.
Eiropas Sociālā fonda līdzekļi, no kuriem tiks līdzfinansēti atbalstītie projekti, tiek izmantoti cilvēku zināšanu, prasmju un darba spēju uzlabošanai. Paredzēts, ka izglītības projekti no Eiropas Sociālā fonda līdz 2008.gadam saņems vairāk nekā 68 miljonus eiru.

Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšanai sabiedrībā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir apstiprinājusi 15 projektus jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšanai izglītības iestādēs, kas tika iesniegti Eiropas Sociālā fonda atklātā konkursa “Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšana izglītības sistēmā” ietvaros.
Projektu īstenošanas gaitā tiks veikti pasākumi, kas veicinās sociālo un darba iemaņu attīstību jauniešiem ar speciālām vajadzībām – tiks izstrādāti jauni mācību materiāli, uzlabota mācību vide, kā arī paredzēts apmācīt pedagogus un surdotulkus darbam integrētajās klasēs un speciālajās skolās.
Šīs ESF aktivitātes mērķis ir iesaistīt izglītības sistēmā jauniešus ar īpašām vajadzībām, paverot viņiem plašākas profesiju apguves iespējas, tādējādi atvieglojot iekļaušanos darba tirgū.
Apstiprināto projektu kopējās izmaksas ir 580 194 lati, no tiem ESF finansējums – 80% un Latvijas līdzfinansējums – 20%. Kopumā šīs ESF aktivitātes laikā līdz 2006. gadam būs pieejami 928 963 lati.
Atklātā konkursa ietvaros Profesionālās izglītības attīstības aģentūrā kopumā tika iesniegti 29 projektu pieteikumi. Iesniegtie projekti tiek vērtēti vairākās kārtās – projekta atbilstība administratīvajiem kritērijiem un projekta atbilstība kvalitātes kritērijiem. Izglītības un zinātnes ministrija kā struktūrfondu pirmā līmeņa starpniekinstitūcija organizē otro – projekta kvalitātes – izvērtēšanu.
Eiropas Sociālā fonda atklātu konkursu ietvaros izglītības projektus var iesniegt Latvijas Republikā reģistrētas izglītības iestādes, pašvaldības un uzņēmumi atkarībā no katras aktivitātes mērķiem. Plašāka informācija par Eiropas Sociālā fonda aktivitātēm izglītības jomā pieejama IZM mājas lapas sadaļā “ES lietas un struktūrfondi”.
Eiropas Sociālā fonda līdzekļi tiek izmantoti cilvēku zināšanu, prasmju un darba spēju uzlabošanai. Paredzēts, ka izglītības projekti no Eiropas Sociālā fonda šajā plānošanas periodā līdz 2008.gadam saņems vairāk nekā 68 miljonus eiru.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!