• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Kanādas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Kanādas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 12.aprīlī, saņēma vēstuli no Kanādas premjerministra Pola Martina. Vēstulē sacīts:
“Notikumi, kas risinājās Eiropā Otrā pasaules kara laikā un pēc tā gan asinspirts kara laikā, gan daudzu šķietami atbrīvotu tautu apspiestība daudzu gadu desmitu garumā pēc kara bija patiesi traģiski. Kā Jūs zināt, Kanāda nekad nav atzinusi Padomju Sociālistisko Republiku Savienības veikto Latvijas aneksiju un bija pirmā Lielā septītnieka (G7) dalībvalsts, kas 1991.gadā atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Jūsu valsti.
Pulcējoties Maskavā 2005.gada 9.maijā, mēs vērosim pavisam citu politisko ainu, kas atšķiras no tās, kas pastāvēja pirms Berlīnes mūra krišanas. Ziemeļatlantijas līgumorganizācija, kas reiz nemainīgi simbolizēja spriedzi, kura dalīja attīstītās pasaules valstis divās nometnēs, tagad ir uzņēmusi savā sastāvā bijušās Varšavas pakta dalībvalstis. Eiropas Savienība tagad plešas no kontinenta tālākā rietumu punkta līdz pat Krievijas robežai un ietver sevī bijušās Savstarpējās ekonomiskās palīdzības padomes dalībvalstis. Tikai pirms dažiem gadu desmitiem šādi sasniegumi būtu šķituši neiespējami.
Es ar prieku gaidu tikšanos ar Jums 2005.gada 9.maijā, jo politiskā aina, kas mums pavērsies, apliecinās, ka mūsu tautieši, kuri atdeva savas dzīvības, cīnoties pret fašisma izplatību Eiropā, un tad pārdzīvoja komunisma apspiestību, nav cietuši veltīgi. Es domāju, ka viņi lepotos ar to Eiropu, ko Jūs un Jūsu kolēģi esat izveidojuši – Eiropu, kur valda likuma vara, nevis diktatoru iegribas.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!