• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sava novada dabā un ļaudīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 14.04.2005.

Laidiena Nr. 59, OP 2005/59

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sava novada dabā un ļaudīs

LATGALE2.PNG (104842 bytes)
Teodors Rudāns. Daugavas loki

Ar plašu izstādi pilsētas novadpētniecības un mākslas muzejā Daugavpils fotoklubs “Ezerzeme” atskatās uz 25 darba gadiem. Pamatekspozīciju izveidojuši deviņi kluba biedri, izstādot vairāk nekā simt fotoattēlu. Atskatu uz noieto ceļu sniedz retrospekcija – plakāti un dažādi poligrāfiski izdevumi ar “Ezerzemes” fotogrāfu darbiem.
Fotoklubs 1980.gadā izveidojās rajona kultūras namā. Kopš dibināšanas to vada Teodors Rudāns, kas šajos gados izveidojies par atzītu fotomeistaru. Aivars Āķis, kas kluba biedrus sveica Latvijas Fotogrāfijas mākslas savienības vārdā, atgādina, ka Teodors Rudāns bija viens no sešiem Latvijas fotogrāfiem, kura darbus starptautiskā fotomākslas federācija FIAP izvēlējās respektablajam divtūkstošgades fotoalbumam: “Viņš ir ļoti daudzveidīgs mākslinieks. Arī atzīts kāzu fotogrāfs. Viņš fotografē notikumus, veido reportāžas. Viņam ir ļoti skaisti dabas skati, arī psiholoģiskas studijas. FIAP albumā var redzēt viņa ciklu “Nostalģija”. Tie ir cilvēki, kas skumst pēc Staļina laikiem.”
Vēl tikai Viktors Savčenko darbojas “Ezerzemē” kopš pašiem pirmsākumiem. Gan darba, gan sadzīves apstākļu dēļ daudzi no kluba ir aizgājuši. Protams, nākuši arī klāt, taču, kā uzskata vadītājs, šīs mainības dēļ fotokluba kopīgais mākslinieciskais līmenis ir zemāks, nekā tam vajadzēja būt pēc 25 darba gadiem: “Atnāk jaunie, kam viss jāsāk no pašiem pamatiem. Nav augšupejošas attīstības.” Tomēr kluba nākotni viņš saista tieši ar jauno paaudzi. Aivara Āķa vērtējumā daudzsološi strādā, piemēram, Jurijs Berdņikovs un Ivars Skudra.

“LV’’ informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!