• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas - Krievijas robežlīguma slepenību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas - Krievijas robežlīgumu

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas – Krievijas robežlīguma slepenību

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, atbildot uz Eiropas Parlamenta deputātu vēstuli, kurā Guntars Krasts, Ģirts Valdis Kristovskis, Inese Vaidere un Roberts Zīle interesējās par ekspremjerministra Guntara Krasta valdības piešķirto konfidencialitāti Latvijas – Krievijas robežlīgumam, norāda, ka, stājoties amatā, uzdevis juristiem izvērtēt šī robežlīguma tiesiskos aspektus.
Ņemot vērā juristu pašreizējo izvērtējumu, ministrs uzskata, ka dokumenta slepenības statusa piešķiršanai 1997.gadā nav bijis ne juridiska, ne morāla pamatojuma. Tuvākajā laikā tiek plānota konfidencialitātes statusa noņemšana Līgumam, tā kā tas ir parafēts jau 1997.gadā un ir sākušās sarunas ar Krieviju par Līguma parakstīšanu.
Vienlaikus ministrs pauž neizpratni par augšminēto personu paziņojumu, īpaši bijušā premjerministra Guntara Krasta iniciatīvu, ņemot vērā, ka, balstoties uz viņa personīgi parakstīto rezolūciju, 1997.gada 9.decembra Ministru kabineta sēdē tika pieņemts lēmums par Līguma konfidencialitāti.
Ārlietu ministrs uzskata, ka Latvijas – Krievijas robežlīgums jāparaksta, ņemot vērā teritoriālo suverenitāti, tiesisko turpinātību un starptautiskās tiesības. Tuvākajā laikā ministrs plāno ierosināt jautājumu par konfidencialitātes noņemšanu Latvijas – Krievijas robežlīgumam Ministru kabineta likumā noteiktajā kārtībā.

Rīgā 11.04.2005.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!