• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Federācijas prezidenta palīga vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas delegācijas vizīti Ķīnas Tautas Republikā

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Federācijas prezidenta palīga vizīti Latvijā

A7.PNG (43182 bytes)
Preses brīfingā viesnīcā “Reval Hotel Rīdzene” 8.aprīlī pēc Latvijas un Krievijas oficiālo pārstāvju un ekspertu tikšanās: Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks un Krievijas prezidenta palīgs Sergejs Jastržembskis
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās

8.aprīlī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis un sekretariāta pārstāvji tikās ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgu Sergeju Jastržembski, Krievijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju un citiem Krievijas delegācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu sabiedrības integrācijas jautājumus un sadarbības iespējas.
S.Jastržembskis uzsvēra sabiedrības integrācijas jautājumu nozīmīgumu un interesējās, kā izskaidrojams straujais naturalizējušos iedzīvotāju skaita pieaugums pagājušajā gadā. 2004.gadā naturalizējās nedaudz vairāk par 16 000 iedzīvotāju, kamēr iepriekšējos gados šis skaits bija tikai ap 10 000. A.Latkovskis šo pieaugumu lielā mērā skaidroja ar iestāšanos ES. Viens no iemesliem ir tas, ka kopš iepriekšējā gada 1.maija, kad Latvija kļuva par ES dalībvalsti, Latvijas pilsoņiem ievērojami atvieglota ceļošana gan uz ES, gan citām valstīm.
Krievijas delegācija interesējās arī par Vispārējās mazākumtautību konvencijas ratifikācijas gaitu. A.Latkovskis norādīja, ka darba grupu, kas atbildīga par konvencijas iesniegšanu Saeimā, vada ārlietu ministrs Artis Pabriks, taču sekretariāts ir veicis analīzi par likumdošanas atbilstību konvencijai, kā arī salīdzinošo analīzi par to, kā konvencija ratificēta citās valstīs. A.Latkovskis norādīja, ka, ņemot vērā līdzīgo vēstures situāciju, Latvija varētu ratificēt Konvenciju ar tādiem pašiem nosacījumiem kā Igaunija.
S.Jastržembskis un V.Kaļužnijs uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta kultūras pasākumu apmaiņā, tai skaitā latviešu mākslinieku darbu popularizēšanā Krievijā.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!