• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektora vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieteikšanos uz grantiem praksei Ziemeļvalstīs

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektora vizīti Latvijā

Par vizītes gaitu

Trešdien, 6.aprīlī, Latvijā divu dienu vizītē ieradās ANO specializētās aģentūras Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) ģenerāldirektors Dr. Kamils Idriss. Viņš ir viens no pasaulē atzītākajiem autortiesību speciālistiem. K.Idriss WIPO strādā kopš 1985.gada, ģenerāldirektora amatā stājies 1997.gada 1.decembrī.
Vizītes laikā plānotas vairākas tikšanās, tai skaitā ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu, kultūras ministri Helēnu Demakovu un Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Normanu Penki.
K.Idriss apmeklēs Patentu valdi, vizītes laikā tiks parakstīts Latvijas valdības un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas saprašanās memorands, kura mērķis ir nostiprināt sadarbību intelektuālā īpašuma aizsardzībā Latvijā, tai skaitā autortiesību ekspertu sagatavošanā, atbilstošas normatīvās bāzes pilnveidošanā un intelektuālā īpašuma lomas nostiprināšanā Latvijas tautsaimniecībā.
K.Idrisam tiks pasniegts Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktora diploms.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Pie tieslietu ministres

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa trešdien, 6.aprīlī, tikās ar Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO – World Intellectual Property Organization, viena no Apvienoto Nāciju Organizācijas specializētajām organizācijām) ģenerāldirektoru doktoru Kamilu Idrisu, kurš Latvijā viesojas starptautiskās konferences “Intelektuālais īpašums jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs” ietvaros.
Tikšanās laikā tieslietu ministre izteica pateicību K.Idrisam par to, ka viņš atradis laiku Latvijas apmeklējumam. S.Āboltiņa atzīmēja veiksmīgo Latvijas pārstāvju un WIPO sadarbību, jo Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošās Patentu valdes darbinieki aktīvi piedalās WIPO darbā, kā rezultātā Latvijā intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumi ir sakārtoti augstā līmenī.
Tieslietu ministre arī pauda pārliecību, ka sadarbība starp Latviju un WIPO vēl vairāk nostiprināsies, ņemot vērā to, ka Ministru prezidents Aigars Kalvītis un K.Idriss ceturtdien, 7.aprīlī, parakstīs Latvijas valdības un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas saprašanās memorandu.
Savukārt K.Idriss tikšanās laikā atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto tiesiskās vides sakārtošanā intelektuālā īpašuma un patentu jomā. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi ne tikai pieņemt normatīvos aktus šīs jomas sakārtošanai, bet arī strādāt pie to ieviešanas. Šajā ziņā būtiska nozīme ir tiesībsargājošo institūciju un tiesnešu apmācībai intelektuālā īpašuma un patentu aizsardzības jomā.
Pēc K.Idrisa teiktā, ir būtiski saprast, ka intelektuālais īpašums un patenti nav vienas nozares, bet starpnozaru jautājums, līdz ar to Latvijai būtu jāveido starpnozaru institūcija, kas ar to nodarbotos. Tieslietu ministrija jau strādā pie šādas institūcijas izveides.
K.Idriss trešdien savas vizītes laikā apmeklēja arī Latvijas Zinātņu akadēmiju, kur viņam svinīgi piešķīra goda doktora diplomu par starptautiski nozīmīgo ieguldījumu juridiskajā zinātnē.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!