• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brīvības pieminekļa maketa uzstādīšanu Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko konferenci "Intelektuālais īpašums jaunajās ES dalībvalstīs"

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brīvības pieminekļa maketa uzstādīšanu Briselē

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere pēc Latvijas institūta lūguma ir finansējusi eksperta, Rīgas pieminekļu aizsardzības aģentūras direktora Eižena Upmaņa braucienu uz Briseli ar mērķi pārliecināties, ka muzejā “Mazā Eiropa” uzstādīšanai sagatavotais Brīvības pieminekļa makets atbilst oriģinālam.
Inese Vaidere: “Man ir liels gods atbalstīt īstenā Latvijas simbola uzstādīšanu Briselē, kas atrisinās nejēdzīgo pārpratumu ar bruņurupuci sarkanarmietim līdzīgā cepurē, kurš atsevišķu institūciju neatsaucības dēļ pērn bija izlikts apskatei Latvijai paredzētajā teritorijā. Mani gan pārsteidz, ka laikraksts “Diena” tieši tagad tam pievērsis uzmanību un publicējis vairāk nekā pusgadu vecu informāciju par bruņurupuci sarkanarmieti. Parks kopš vēla rudens ir bijis apmeklētājiem slēgts, un atklāšanai tiek gatavots Latvijas īstais simbols – Brīvības pieminekļa makets. Dīvaini, ka Brīvības pieminekļa maketa uzstādīšanā ieguldītais darbs nav guvis nekādu ievērību. Tā zināmā mērā ir lasītāju maldināšana, jo šobrīd izklaides parkā Latvijas teritorijā ir tīra, sakopta pļaviņa, kas gaida īstā simbola uzstādīšanu.”
Brīvības pieminekļa maketa atklāšana Briselē paredzēta 5.maijā Briseles izklaides parkā – muzejā “Mazā Eiropa”.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!