• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazākuma akcionāru interešu aizstāvību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Salaspils memoriālu

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazākuma akcionāru interešu aizstāvību

Ekonomikas ministrija saņēmusi no AS “Rīgas Fondu birža” vēstuli ar priekšlikumiem par iespējamiem grozījumiem normatīvajos aktos mazākuma akcionāru interešu aizsardzībai. Priekšlikumus regulētā tirgū iekļauto kapitālsabiedrību mazākuma akcionāru interešu aizstāvībai Rīgas Fondu birža (RFB) sagatavojusi pēc ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa izteiktā aicinājuma tikšanās reizē ar RFB valdes priekšsēdētāju 2005.gada 16.februārī.
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka “būtu jāveic pasākumu kopums mazākuma akcionāru interešu aizsardzībai. Tādējādi tiktu sekmēta ne tikai informācijas pieejamība un dividenžu izmaksa mazākuma akcionāriem, bet arī veicināta uzņēmējdarbības kultūras un vides attīstība Latvijā”.
RFB norāda uz izveidojušos situāciju, kad mazākuma akcionāriem ir ierobežota pieeja informācijai par uzņēmuma finanšu rādītājiem, kā arī gūtā peļņa bieži vien netiek sadalīta dividendēs, lai arī uzņēmuma rādītāji to atļauj. Savā vēstulē RFB pauž viedokli – “lai efektivizētu mazākuma akcionāru interešu aizstāvību, būtu jāveic grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā, Komerclikumā, likumā “Par uzņēmumu gada pārskatiem” un likumā “Par konsolidētajiem gada pārskatiem””.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!