• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dažu prasību atcelšanu koksnes iepakojamajam materiālam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2005., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos ASV prezidenta vizītei Latvijā

Vēl šajā numurā

05.04.2005., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dažu prasību atcelšanu koksnes iepakojamajam materiālam

Eiropas Padome līdz 2006.gada 1.martam ir atcēlusi prasību, ka koksnes iepakojamajam materiālam no trešajām valstīm ir jābūt izgatavotam no nomizota apaļkoka un atbilstoši marķētam.
Prasība uz laiku ir atcelta, balstoties uz ASV pieprasījumu, kurā pausta ASV nostāja, ka Eiropas Savienības (ES) sagatavotais tehniskais pamatojums šādu prasību piemērošanai nav pietiekams.
Balsojot par prasību atcelšanu, ES dalībvalstis pieņēmušas arī deklarāciju, kurā noteikts, ka Eiropas Komisija turpinās sekot līdzi zinātniskajiem pētījumiem par mizas ietekmi uz koksnes apstrādi un fitosanitārā riska samazināšanu, kā arī turpinās diskusijas par mizošanas tehniskajiem aspektiem, lai rastu pieņemamāko risinājumu un izstrādātu jaunu zinātniskos pētījumos pamatotu tehnisko pamatojumu prasību ieviešanai.
Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) Augu karantīnas departamenta direktora vietnieks R.Grosbārdis: “Gan Latvijai, gan arī citām ES valstīm ir ļoti svarīgi panākt, lai koksnes iepakojamais materiāls būtu bez mizas, tāpēc būtiskākais ir noteiktajā termiņā vienoties ar ASV, kā šo prasību nodrošināt.”
Nemainīga ir prasība, ka, ievedot Eiropas Savienībā no jebkuras trešās valsts dažādu preču kravas, kurās izmantots koksnes iepakojamais materiāls (kastes, paliktņi, paliktņu apmales u.c.), eksportētājvalstij ir jānodrošina, lai materiāls būtu termiski apstrādāts vai fumigēts, vai impregnēts zem spiediena.
Šīs prasības noteiktas saskaņā ar Starptautisko fitosanitāro pasākumu standartu Nr.15 “Vadlīnijas koksnes iepakojamam materiālam starptautiskajā tirdzniecībā”, un to mērķis ir novērst bīstamu augu karantīnas organismu ievešanu un izplatīšanos ES dalībvalstu teritorijā.

VAAD Informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!