• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meklē darba devējus skolēniem vasaras brīvlaikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Minhauzenam sava marka

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meklē darba devējus skolēniem vasaras brīvlaikā

Līdz 22.aprīlim darba devēji, kas vēlas vasarā nodarbināt skolēnus, var pieteikties savas administratīvās teritorijas Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs.
Savukārt jaunieši varēs pieteikties darbam vasarā no 25.aprīļa savas administratīvās teritorijas NVA filiālē. Viņiem jāuzrāda izziņa par deklarēto dzīvesvietu, pase vai dzimšanas apliecība, kā arī izziņa no izglītības iestādes, kas apliecina, ka viņš mācās. No 18.maija skolēni ar NVA filiāles norīkojumu varēs doties pie darba devēja un slēgt līgumus.
Tā kā valsts piešķīrusi 450 000 latu, vasaras darbos varēs iesaistīties 9 000 skolēnu, informē NVA sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Daine. Pērn izmēģinājumprojekta laikā tika nodarbināts trīsreiz mazāk mācību iestāžu audzēkņu.
Nodarbinātības pasākuma mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Viena jaunieša nodarbināšanas ilgums subsidētajā darba vietā ir viens mēnesis.
Pasākuma finansēšanas avoti ir valsts budžeta līdzekļi un darba devēja finansējums. Proti, valsts finansē skolēnu darba algu 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas, ja persona ir nodarbināta pilnu darba dienu, un 25 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas, ja persona nodarbināta pusi darba dienas. Turklāt tiek finansēta arī darba vadītāja darba samaksa.

“LV” informācija

Uzziņai

Skolēnus nodarbināt varēs valsts, pašvaldības un pašvaldību iestādes, Uzņēmuma reģistrā reģistrētas juridiskas personas vai Latvijas Amatniecības kamerā reģistrēti amatu meistari.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!