• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunām sabiedriskā labuma organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kvalitatīvu lauksaimniecības izglītību

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunām sabiedriskā labuma organizācijām

Ceturtdien, 31.martā, Sabiedriskā labuma komisija atbalstīja sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu vēl divpadsmit nevalstiskajām organizācijām. Pamatojoties uz šo statusu, jau 39 nevalstiskās organizācijas varēs piesaistīt ziedotājus, kuri būs tiesīgi izmantot likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides 85% apmērā no ziedotajām summām.
No kopumā četrpadsmit izvērtētajām nevalstiskajām organizācijām sabiedriskā labuma statuss tika piešķirts: 1) reliģiskajai organizācijai “Hinduistu draudze “Bhati Joga” Liepājas draudze”; 2) reliģiskajai organizācijai “Evaņģēlisko kristiešu draudze “Zilais krusts””; 3) biedrībai “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem”; 4) biedrībai “Starptautiskā zēnu koru festivāla “Rīgas Doms” biedrība”; 5) biedrībai “Vidzemes jauniešu atbalsta sporta klubs”; 6) biedrībai “Lielvārdes novada invalīdu biedrība”; 7) biedrībai “Smiltenes sporta centrs”; 8) biedrībai “Latvijas Hokeja attīstības biedrība”; 9) biedrībai “Latvijas Boulinga federācija”; 10) biedrībai “Rīgas Džiu-Džitsu klubs”; 11) biedrībai “Marijas Naumovas bērnu un jauniešu studija Marie N Studio””; 12) biedrībai “Latvijas Universitātes kultūras, mākslas un izglītības jaunrades biedrība “Juventus””.
Pārējām divām organizācijām – biedrībai “Javara” un reliģiskajai organizācijai “Starptautiskās Krišnas apziņas biedrības Rīgas draudze”, kas arī kandidēja uz sabiedriskā labuma statusa saņemšanu, statusa piešķiršana tika noraidīta. Pilns atteikuma pamatojums tām tiks izsniegts mēneša laikā.
Komisijas sēdē piedalījās arī vairāku izvērtējamo organizāciju pārstāvji, kuri atbildēja uz komisijas locekļu jautājumiem un papildus iesniegtajiem dokumentiem varēja prezentēt savas organizācijas veikumu un izklāstīt turpmākās darbības plānus.
Lai arī organizācijas pārstāvja piedalīšanās komisijas sēdē nav obligāta, Sabiedriskā labuma komisija tomēr aicina visas organizācijas, kas pretendē uz sabiedriskā labuma statusa saņemšanu, piedalīties komisijas sēdē. Tās laikā ir iespēja labāk iepazīstināt ar savu organizāciju, jo iesniegtie dokumenti ne vienmēr pilnībā atspoguļo organizācijas sabiedrisko darbību un ļauj spriest par tās atbilstību likuma prasībām.
Saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu, sākot ar šo gadu, Finanšu ministrija piešķir biedrībām un nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm sabiedriskā labuma statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas atzinumu.
Katras sēdes darba kārtība un sabiedriskā labuma statusu saņēmušo organizāciju saraksts tiek ievietots Finanšu ministrijas mājas lapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!