• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gatavojas novērst varbūtējos plūdus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izziņas avots par pacientu iemaksu izmaiņām

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gatavojas novērst varbūtējos plūdus

ABTOROSI.PNG (110962 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Lai nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi iesaistīties pavasara plūdu novēršanā, Zemessardzes 54. inženiertehniskajā bataljonā notiek personālsastāva apmācība ledus spridzināšanā.
Pamatojoties uz iepriekšējo gadu pieredzi ledus sastrēgumu spridzināšanā pie Pļaviņām, Ogres, Jēkabpils un citur, Nesprāgušas munīcijas neitralizācijas (NMN) rotas virsnieki apmāca Inženiertehniskās rotas profesionālā militārā dienesta (PMD) karavīrus, informē Zemessardzes Sabiedrisko attiecību daļa.
Bijušas vairākas praktiskās mācības bataljona inženiertehniskās rotas spridzinātājiem. Ledus spridzināšanai bataljonam sagatavotas astoņas grupas visā Latvijas teritorijā.
Savukārt bataljona zemessargiem dots uzdevums būt gataviem veikt apsardzes funkcijas un, izmantojot Zviedrijas bruņoto spēku dāvāto tehniku, nepieciešamības gadījumā evakuēt cilvēkus, dzīvniekus un mantas.
Kā informē Zemessardze, arī Jēkabpilī aktīvi tiek gādāts par zemessargu operatīvo grupu sagatavošanu iespējamo plūdu novēršanai un to seku likvidēšanai. Nepieciešamības gadījumā plūdu draudu un seku novēršanā var iesaistīties vairāk nekā 100 bataljona zemessargi.
Abos Zemessardzes bataljonos gatavībā ir ekipējums un tehnika – kravas automašīnas, peldošie transportieri, ekskavators, elektroģenerators, ūdens sūknis, dažādu veidu laivas, elektrozāģi, glābšanas vestes u.c.

“LV” informācija

Uzziņai

Lai cilvēki neciestu pēk-šņos plūdos un nerastos materiāli zaudējumi, katram, kas dzīvo raksturīgajās applūdes zonās, vajadzētu parūpēties par vairākām lietām, norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Mantas no pagrabiem un pirmajiem stāviem laikus jāpārvieto uz augšējiem stāviem vai bēniņiem. Iespējamai evakuācijai jāsagatavo mājlopi un lopbarība.

Jānostiprina priekšmeti, kas atrodas pagalmā un mājas tuvumā. Ja situācija kļūst draudīga, jāaizver visas durvis, logi un lūkas, jāsagatavo dokumenti līdzņemšanai. Evakuējoties jāatslēdz gāzes, elektriskās un apkures ierīces.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!