• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītotas un konkurētspējīgas sabiedrības veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām sabiedriskā labuma organizācijām

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītotas un konkurētspējīgas sabiedrības veidošanu

Trešdien, 30.martā, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un parlamentārais sekretārs Didzis Šēnbergs tikās ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) jaunievēlēto prezidentu Uldi Luckānu, viceprezidentu Daini Jakovelu un LSA pārstāvi Anci Bērziņu. I.Druviete un D.Šēnbergs studentu pārstāvjiem vēlēja turpināt sekmīgi iesākto darbu kvalitatīvi izglītotas, konkurētspējīgas sabiedrības veidošanā, pārliecinoši pārstāvēt Latvijas studentus un aizstāvēt viņu intereses valsts un starptautiskā mērogā. Ministre atbalstīja pašpārvalžu vadītāju un jaunatnes lomas pieaugumu publiskajā politikā, kā arī rosināja studentus aktīvāk iesaistīties ar augstāko izglītību, zinātni un vispārējo izglītību saistītu jautājumu risināšanā.
I.Druviete aicināja LSA būt prasīgākiem pret akadēmiskā personāla kvalifikāciju un izglītības kvalitātes nodrošināšanu kopumā. Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi par Zinātniskās darbības likumu un tā virzību, vienotu studentu apliecību ieviešanu un valsts stratēģiskā nodarbinātības plāna nepieciešamību.
Sarunā piedalījās arī I.Druvietes ārštata padomnieks studējošo tiesību aizsardzības lietās Andris Millers.
Izglītības un zinātnes ministrijai ir izveidojusies sekmīga sadarbība ar Latvijas Studentu apvienību, notiek regulāras tikšanās, kurās pārrunāti jautājumi, kas galvenokārt saistīti ar augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanu, – normatīvo aktu izstrāde, licencēšana, akreditācija un inspekcijas veikto augstskolu darbības likumības kontrole. Lai aizsargātu studējošo tiesības un izstrādātu grozījumus normatīvajos aktos, I.Druviete pieņēmusi ārštata padomnieku.
Ministrijas parlamentārais sekretārs D.Šēnbergs jau iepriekš vienojies ar LSA iekļaut Augstskolu likumā normas, kas paredzētu finansēt studējošo pašpārvaldi ar vienu divsimto daļu no augstskolas budžeta un veidot vienotu studējošo elektronisku reģistru. Studējošo pārstāvji savukārt atzinīgi novērtējuši iecerētos grozījumus Augstskolu likumā.
LSA vienprātīgi atbalsta arī D.Šēnberga priekšlikumus likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, kurā ierosinātas vairākas studējošo tiesības un garantijas.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!