• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Somijas prezidentes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Vatikāna

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Somijas prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir saņēmusi vēstuli no Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, kurā viņa raksta par Somijas skatījumu uz Otrā pasaules kara beigām, kā arī pauž gandarījumu, ka abas prezidentes tiksies šā gada aprīlī Somijā otrajā Eiropas prezidentu sarunu kārtā par Eiropai būtiskiem jautājumiem. Vēstulē T.Halonena raksta:
“Eiropa un eiropieši ir cietuši no bruņotiem konfliktiem un cilvēktiesību pārkāpšanas vairāku gadsimtu gaitā. Šodien, 60 gadus pēc Otrā pasaules kara, mums jākoncentrējas uz savstarpēju uzticību un sadarbību. Tas arī pieprasa godīgu vēstures analīzi.
Jūs un es esam vairākkārt apmainījušās viedokļiem par Otrā pasaules kara beigu atzīmēšanu. Man ir viegli saprast un respektēt to jūtīgumu, kāds ir Latvijai attiecībā uz šiem vēsturiskajiem notikumiem un īpaši 9.maija svinībām Maskavā, par ko jūs rakstāt 25.janvāra vēstulē. Jums arī ir labi zināma Somijas pieredze un atmiņas par savas neatkarības cīņu piecu traģisku gadu laikā no 1939. līdz 1945.gadam.
2005.gada maijā visi eiropieši atzīmē beigas garam un iznīcinošam karam, kas risinājās mūsu kontinentā, un uzvaru pār fašismu. Mēs arī priecājamies, ka mākslīgais Eiropas dalījums tika vēsturiski izlīdzināts ar pēdējo Eiropas Savienības paplašināšanos.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!