• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Vānes pagasta iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Vānes pagasta iedzīvotājiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 24.martā Tukuma rajona Vānes pagastā uzrunāja jaunievēlētos deputātus, iedzīvotājus un skolēnus, vēlot viņiem sekmīgas darba un dzīves gaitas. Prezidente sveica deputātus, kas guvuši vēlētāju atbalstu pašvaldību vēlēšanās, novēlot aktīvu darbu iedzīvotāju labā.
Atsevišķā sarunā prezidente un Tukuma rajona pašvaldību pārstāvji apspriedās par lauku attīstības jautājumiem, īpaši uzsverot ciešākas valsts un pašvaldību sadarbības nepieciešamību infrastruktūras attīstībā, kā arī nepieciešamību veicināt privātā kapitāla un pašvaldības sadarbību apkārtējās vides uzlabošanā.
Uzrunājot jauniešus, prezidente sacīja, ka katrs cilvēks ir unikāla personība un katram dzīvē ejams savs ceļš. “Mantiskās vērtības, ko jūs dzīves laikā iegūstat, varat arī zaudēt, taču tās zināšanas un prasmes, ko jūs apgūsiet, neviens jums nevarēs atņemt, un tās būs labs pamats, lai jūs dzīvē atrastu savu ceļu,” sacīja prezidente.
Valsts prezidente arī viesojās Vānes speciālajā skolā, kas izveidota Zviedrijas un Latvijas sadarbības projekta “Dzīvesprieks” ietvaros. Viņa novēlēja, lai Latvijā taptu arvien vairāk jaunu vietu, kur bāreņi un jaunieši no nepilnvērtīgām ģimenēm varētu atgūt dzīvesprieku un apgūt aroda prasmes. Prezidente pateicās šā projekta dibinātājiem: Kerstinai Nordinai, Lailai Freivaldei, daudziem Zviedrijas un Latvijas uzņēmējiem un sociālajiem darbiniekiem par to, ka viņi īstenoja savu ieceri Tukuma rajona Vānē, nodibinot skolu jauniešiem aptuveni no 14 līdz 18 gadu vecumam, kuriem nav vecāku vai kuri nāk no disfunkcionālām ģimenēm.
Skolas direktors Edijs Pētersons stāstīja, ka skolā jaunieši var apgūt piecas arodprogrammas – galdniecību, šūšanu, pavārmākslu, krāsotāja profesiju un lauksaimniecību. Skolas mērķis ir nodrošināt jauniešiem arodizglītību, sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju, lai viņi varētu pilnvērtīgāk integrēties sabiedrībā un darba tirgū. Skolā mācās jaunieši no dažādiem Latvijas rajoniem.
K.Nordina pateicās prezidentei par skolas apmeklējumu un sacīja, ka šī privātā iniciatīva, kas radusi plašu atbalstu, ir unikāla arī Zviedrijā, kur nav šādu skolu, atzīstot, ka būtu priecīga šādu ideju vērst plašumā arī Zviedrijā.
Zviedrijas vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka prezidentes vizīte skolā ir simboliska abu valstu sadarbībā pirms Latvijas prezidentes valstsvizītes Zviedrijā, kas gaidāma šonedēļ. Skolas patronese ir Zviedrijas karaliene Silvija.
Sarunā uzsvērta sabiedrības iesaistīšanās nozīmība, jo šāda projekta atbalstīšana ir spēcīgs apliecinājums pilsoniskas un demokrātiskas sabiedrības spēkam un spējai palīdzēt tuvākajam, lai tas arī varētu baudīt pilnvērtīgu dzīvi.
Skolas apmeklējuma laikā Valsts prezidente aprunājās ar audzēkņiem un iepazinās ar viņu amata mācībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!