• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005.gada Klusajā nedēļā un Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā Valsts prezidente pie Brīvības pieminekļa, 25.martā

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005.gada Klusajā nedēļā un Lieldienās

Valsts prezidente

Mīļie Latvijas iedzīvotāji!
Lieldienas savā dziļākajā būtībā ir augstākais apliecinājums dzīvībai, tā ir dzīvības atmoda. Dzīvība cauri laiku laikiem un paaudzēm vienmēr ir gādājusi par gara un miesas nemitīgu atdzimšanu, par attīstību, par nākotni. Arī šodien Latvijā mums jāsargā dzīvības brīnums, kas nes savā sirdī mūsu valsts nākotni, kas rosina dzīvesprieku, kas pasauli dara skaistu un neatkārtojamu.
Vēlot ikvienam no jums priecīgas Lieldienas,–

Vaira Vīķe-Freiberga

2005.gada 24.martā

 

Ministru prezidents

Ministru prezidents Aigars Kalvītis nosūtījis apsveikumu Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapam Jānim Vanagam, Romas Katoļu baznīcas metropolītam kardinālam Jānim Pujatam, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapam Jānim Šmitam, kā arī Latvijas tautai Lieldienās.
“Līdz ar dabas pamošanos ir atnākušas Lieldienas, svētki, ko ikviens cilvēks saista ar jaunām cerībām un sengaidīta brīnuma sajūtu.
Taču Klusās nedēļas un Lieldienu būtība ir daudz dziļāka – atceroties par Kristus veikto ciešanu ceļu, apjaust un novērtēt Dieva klātbūtni katrā mirklī, ko piedzīvojam, – ik dienu, ik stundu, ik mirkli. Lieldienas mums atgādina, ka dzīves pamatvērtības nav meklējamas pārprastā paštaisnumā un savstarpējos ķīviņos, tās slēpjas labestībā, vienkāršībā, pazemībā, pacietībā un piedošanā.
Sūtu jums vissirsnīgākos sveicienus, sagaidot kristīgās pasaules dižākos, skaistākos svētkus! Novēlu mums visiem dzīvot mierā un saskaņā, vairāk mīlēt savus tuvākos un ticēt visam labajam!” teikts Ministru prezidenta apsveikumā.

Mārtiņš Krieviņš, Ministru kabineta Komunikācijas departamenta konsultants

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!