• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES mēroga balvu žurnālistiem "Par daudzveidību. Pret diskrimināciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju uz vasaras laiku Latvijā

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES mēroga balvu žurnālistiem “Par daudzveidību. Pret diskrimināciju”

Eiropas Komisija trešdien, 23.martā, nosauca 25 valstu finālistus, kas pretendē uz Eiropas Savienības (ES) mēroga žurnālistu balvu “Par daudzveidību. Pret diskrimināciju”. Šī ES balva, ko maija sākumā pasniegs nodarbinātības, sociālo lietu un vienlīdzīgu iespēju komisārs Vladimirs Špidla un institucionālās reformas un komunikācijas stratēģijas komisāre Margota Vallstrema, pirmo reizi izceļ to žurnālistu paveikto, kuri strādā, lai radītu labāku sabiedrības izpratni par priekšrocībām, ko rada daudzveidība, un kuri runā par cīņu pret diskrimināciju darbavietā. Neatkarīga ES žūrija lems, kuri trīs “Eiropas finālisti” iegūs balvu – ceļojumu uz kādu no ES dalībvalstīm pēc savas izvēles. Balvu piešķir kā daļu no piecu gadu ES informācijas kampaņas pret diskrimināciju darbavietā.
Divdesmit piecu dažādu valstu finālistu raksti tika izvēlēti no vairāk nekā 250 dažādiem valstu žūrijas izraudzītiem darbiem. Žūrijā strādāja masu mediju speciālisti un antidiskriminācijas problēmu lietpratēji. Komisārs Vladimirs Špidla apsveica finālistus: “ES mēroga likumdošana pret diskrimināciju pasargās cilvēkus no nevēlamas attieksmes nodarbinātības jomā kaut vai tāpēc, ka viņi būs labāk informēti par savām tiesībām. Tieši tādēļ žurnālistu darbs un masu saziņas līdzekļi vispār ir nozīmīgi, lai palīdzētu veidot sabiedrības apziņu par to, kā daudzveidība bagātina mūsu darba dzīvi. Šī visas ES mēroga balva izceļ būtisko žurnālistu artavu, ko tie var ieguldīt minētajā procesā, un balvas mērķis ir mudināt masu saziņas līdzekļos plašāk runāt par daudzveidību un diskrimināciju.”
Sākot ar 2004.gada martu, interneta un drukāto mediju žurnālisti no visām 25 ES dalībvalstīm tika aicināti iesniegt rakstus par diskrimināciju rases vai etniskās izcelsmes, reliģisko vai citu uzskatu, vecuma, invaliditātes vai seksuālās orientācijas dēļ un kuros pausts atbalsts daudzveidībai darbavietās. Visi iesniegtie darbi tika vērtēti, pamatojoties uz ziņu vērtīgumu, atbilstību, veiktā pētījuma sarežģītību, tēmas oriģinalitāti un nozīmīgumu plašākai sabiedrībai.
2005.gada aprīlī neatkarīga ES žūrija lems, kuri būs trīs tā dēvētie Eiropas finālisti.

EK pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!