• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskapa Elmāra Ernsta Rozīša vēstījums 2005.gada Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Romas katoļu Baznīcas Latvijas arhibīskapa metropolīta Jāņa kardināla Pujata vēstījums 2005.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskapa Elmāra Ernsta Rozīša vēstījums 2005.gada Lieldienās

“Ko jūs meklējat dzīvo starp mirušajiem?
Šeit viņa nav, viņš ir augšāmcēlies.”

(Lk 24, 5-6 –
šī gada Pirmo Lieldienu lozungs)

Pirmais Lieldienu rīts sākās ar to, ka Jēzus tuvinieki gāja uz viņa kapu. Tur viņus sagaida jautājums: “Ko jūs meklējat dzīvo starp mirušajiem?”
Šajās Lieldienās vaicāsim sev, vai arī mēs Augšāmcelto nemeklējam pie mirušiem. Ir daudzi un dažādi Dieva meklējumi. Nopietni meklējumi, meklējumi ar degsmi, ar bijību, ar mīlestību, ar cieņu. Ir dabaszinātnieki, kas meklē Viņu atskārst, vēsturnieki, filozofi… Daudzu cilvēku dzīve ir šāda liela meklēšana. Šiem meklējumiem veltītas neskaitāmas grāmatas, dibinātas neskaitāmas organizācijas. Un tomēr – vai viena no pamatkļūdām nav tā, ka meklē dzīvo pie mirušiem. Ka meklē mūsu priekšstatu koordinātās to, kas no katra definīcijas kapa ceļas dzīvs.
Novēlu visiem Latvijas cilvēkiem, arī “Latvijas Vēstneša” lasītājiem piedzīvot Lieldienas pēc būtības – dzīvo Dievu! Piedzīvot brīnumu, augstāku nekā mūsu prāts un saprašana, nekā ko spējam sagaidīt. Dievs savā mīlestībā ir stiprāks par nāvi. Viņš ir dzīvs un dara dzīvu. Lai arī mēs dzīvotu un palīdzētu dzīvot – kā Jēzus Kristus līdzcietībā, un tieši tādēļ – arī Dieva pilnībā un priekā. Lai Lieldienu dzīvo Kristu sastaptu, nav jābrauc uz Jeruzalemes tukšo kapu. Viņu var sastapt tepat, kur esam. Atvērsimies – atvērsim ausis, acis, sirdis Dzīvajam!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!