• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ministru prezidentu un iesniedzot vēstuli par tiesībsarga institūcijas jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ministru prezidentu un iesniedzot vēstuli par tiesībsarga institūcijas jautājumiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 21.martā, Rīgas pilī tiekoties ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, iesniedza viņam vēstuli par tiesībsarga institūcijas jautājumiem. Šā gada 29.martā par šo tematiku prezidente iecerējusi runāt arī ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju.
Vēstulē Ministru prezidentam sacīts:
“2003.gada 30.jūnijā esmu izdevusi rīkojumu Nr.30 “Par ombuda (valsts tiesībsarga) institūciju”, kuru atbilstoši Satversmes 53.panta prasībām ir līdzparakstījis Ministru prezidents. Ar rīkojumu izveidotā darba grupa ir izpildījusi minētajā rīkojumā doto uzdevumu, proti, ir izstrādājusi un iesniegusi Valsts prezidentei likumprojektu “Tiesībsarga biroja likums”, un ir piedāvājusi Ministru prezidentam biroja darbības uzsākšanai nepieciešamo pasākumu plānu un sniegusi priekšlikumus par biroja darbības finansiālo nodrošinājumu. Minētā informācija ir sniegta medijiem un ir brīvi pieejama Valsts prezidenta kancelejas mājas lapā sadaļā “Tiesībsarga biroja likumprojekts”.
2004.gada 16.jūnijā, izmantojot Satversmē Valsts prezidentam paredzētās likumdošanas iniciatīvas tiesības, esmu nosūtījusi minēto likumprojektu Saeimai, savā vēstulē Saeimas priekšsēdētajai skaidrojot likumprojekta pieņemšanas nepieciešamību un nozīmi.
2004.gada 21.jūlijā Saeima Valsts prezidenta ierosināto likumprojektu “Tiesībsarga biroja likums” nodeva izskatīšanai Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, nosakot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju par atbildīgo komisiju. 2004.gada 1.septembrī Saeimas Juridiskā komisija pieņēma lēmumu atbalstīt likumprojekta izskatīšanu 1.lasījumā un informēja par to atbildīgo komisiju.
Diemžēl šobrīd likumprojekta tālāka virzība atbildīgajā komisijā kavējas precīzu budžeta aprēķinu trūkuma dēļ. Kā jau minēju, darba grupa jau 2003.gada 1.decembrī iesniedza Ministru prezidentam Repšes kungam priekšlikumu par Tiesībsarga birojam nepieciešamo finansējumu, taču izpildvaras līmenī šis jautājums tālāk nav virzīts.
Ņemot vērā to atbildību, ko, līdzparakstot Valsts prezidenta rīkojumu, uzņemas izpildvara, lūdzu Jūs, Ministru prezidenta kungs, rast iespēju nodrošināt Finanšu ministrijas sadarbību ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu un Valsts prezidenta kanceleju, lai detalizēti izstrādātu likumprojekta “Tiesībsarga biroja likums” anotācijas III sadaļu.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!