• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vispusīga, argumentēta, praktiska informācija kā Latvijas virzības garants. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2000., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziņu faili

Vēl šajā numurā

06.09.2000., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vispusīga, argumentēta, praktiska informācija kā Latvijas virzības garants

Mūsu sabiedrības zināšanas par Eiropas Savienību amatpersonu skatījumā

Ik dienu soli pa solim Latvija virzās arvien tuvāk savam lielākajam ārpolitikas mērķim — Eiropas Savienībai (ES).

Tikai pirms pieciem gadiem tika parakstīts Latvijas un ES asociācijas līgums. Latvija kļuva par ES kandidātvalsti. Šā gada februārī Latvija uzsāka sarunas par iestāšanos ES, un jau maijā tika slēgtas pirmās piecas sarunu sadaļas. Tiek izteiktas prognozes, ka jau 2002. gada nogalē varētu noslēgties Latvijas un ES sarunu process, bet 2005. gadā ES varētu sākt uzņemt jaunas dalībvalstis.

Ir skaidri nosprausts mērķis un redzama nepārprotama virzība, lai to sasniegtu. Jau vairākus gadus darbojas Eiropas integrācijas birojs, Saeimā izveidota Eiropas lietu komisija, regulāri sanāk Eiropas integrācijas padome un Vecāko amatpersonu sanāksme. Ir izstrādāta Nacionālā programma integrācijai Eiropas Savienībā un pieņemta virkne citu stratēģisku dokumentu. Tiek darīts viss, lai Latvija pēc iespējas drīz tiktu uzņemta Eiropas valstu ciešajā brālībā.

Bet ko par šo maģisko burtu kombināciju "ES" zina tie, kas nestrādā Saeimā, valdībā vai kādā citā valsts institūcijā, kas saistīta ar Eiropas integrāciju? Ko par ES zina lauksaimnieki, zvejnieki, mediķi un elektriķi — tie, kuru darbs un ikdiena mainīsies, Latvijai kļūstot par ES dalībvalsti?

Ir grūti vai pat neiespējami pateikt, ko zina vai nezina Latvijas sabiedrība par ES. Bet ir iespējams atbildēt uz jautājumu — vai sabiedrībai ir dota iespēja iegūt informāciju par ES? "Latvijas Vēstnesis" uz sarunu aicināja to institūciju pārstāvjus, kas Latvijā nodarbojas ar Eiropas integrācijas jautājumiem.

Artis Nīgals, "LV" Eiropas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!