• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pludmales cīnās par Zilo karogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2005., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 17. martā

Vēl šajā numurā

17.03.2005., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pludmales cīnās par Zilo karogu

Vakar Vides ministrijā uz pirmo sēdi pulcējās Nacionālā peldvietu un jahtu ostu izvērtēšanas komisija (Zilā karoga nacionālā žūrija), lai izvērtētu Latvijas pašvaldību un ostu pieteikumus Zilā karoga iegūšanai.

KAROGS2.PNG (109686 bytes)
Zilais karogs ir pludmales tīrības un drošības apliecinājums
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Žūrijai, kuru vada vides ministrs Raimonds Vējonis, bija jāizskata seši pieteikumi – pieci peldvietu kategorijā un viens jahtu ostu kategorijā.
Vides ministrijā notika Nacionālās peldvietu un jahtu ostu izvērtēšanas komisijas (Zilā karoga nacionālās žūrijas) sēde, kurā tika izvērtēti Latvijas paš-valdību un jahtu ostu pieteikumi Zilā karoga iegūšanai. Nacionālās Zilo karogu žūrijas lēmums ir šāds: uz starptautisko Zilo karogu žūriju izvirzīti visi seši – Liepājas pašvaldības pludmale, Ventspils pašvaldības pludmale, Jūrmalas pašvaldības Majoru pludmale un Bulduru pludmale, Engures pašvaldības Abragciema kempinga pludmale, kā arī SIA “Jahtklubs “Ventspils”” jahtu osta, liecina Zilā karoga nacionālās koordinatores Ievas Ulmes sniegtās ziņas.
Pašvaldības uz nacionālo peldvietu kvalitātes sertifikātu var pieteikties līdz 2.maijam.

“LV” informācija

Uzziņai

Zilais karogs ir pasaulē populārs tūrisma ekosertifikāts, kas balstās uz 27 kritērijiem par ūdens kvalitāti, vides pārvaldi, vides informāciju un izglītību, labiekārtojumu un servisu. Par ekosertifikācijas programmu gādā Globālais vides izglītības fonds. Latvijā Zilā karoga programmu kopš 1998. gada īsteno Vides aizsardzības klubs (minētā fonda nacionālā biedrorganizācija) sadarbībā ar Vides ministriju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!