• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Islandes premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2005., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103874

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

Vēl šajā numurā

17.03.2005., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Islandes premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 16.martā, saņēma vēstuli no Islandes premjerministra Haldora Asgrimsona.
“Latvijai līdz ar pārējām Baltijas valstīm vienmēr ir bijusi īpaša vieta islandiešu sirdīs. Mēs esam pārliecināti, ka Islande spēlēja lomu, lai arī pieticīgu, Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā.” Viņš raksta, ka islandieši nekad nav atzinuši Baltijas valstu iekļaušanu Padomju Savienībā, nekad nav izdzēsuši Baltiju no Eiropas kartes.
“Līdz ar Berlīnes mūra krišanu jaunā Eiropa izvērtās par Eiropu, kura līdz ar jūsu dalību ES un NATO ir kļuvusi par vienotu un brīvu. Ir būtiski atcerēties pagātni, mācīties no tās un lūkoties nākotnē. Ir tiesa, ka Krievijai jātiek skaidrībā par pagātni un jāatzīst padomju režīma nežēlības.
Tā kā mēs kopā atzīmēsim 60.gadadienu kopš Otrā pasaules kara beigām un nacistiskās Vācijas sagrāves, mēs arī atcerēsimies jūsu cilvēku ciešanas aukstā kara laikā, kas tam sekoja. Kopā strādājot, mēs varam palīdzēt pasaulei, lai tirānija un apspiešana netiek pieņemta nekādā formā. Jūsu lēmums piedalīties Maskavas pasākumos ir zīme jūsu spēcīgajam redzējumam par mierīgu un labāku Eiropu, kurā Latvijai ir sava nozīmīga loma,” raksta H.Asgrimsons.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!