• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien drošības dienesti strādā pastiprinātā režīmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2005., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Universitātēm būs mūsdienīgs zinātniskais aprīkojums

Vēl šajā numurā

16.03.2005., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien drošības dienesti strādā pastiprinātā režīmā

Valsts drošības struktūras ir gatavas stingri reaģēt uz jebkurām provokācijām, kādas varētu šodien izraisīties iecerētajos leģionāru atceres pasākumos, ziņo Iekšlietu ministrija. Drošības policija un Valsts policija strādā pastiprinātā režīmā.

“Visiem nekārtību cēlājiem un ekstrēmistiem neatkarīgi no tā, kurai no pusēm viņi pieslietos, kā arī to organizētājiem, kuri šo atceres dienu grib izmantot nacionālā naida kurināšanai vai demonstrēt politiskās ambīcijas, konfrontējot sabiedrību, — jārēķinās ar drošības iestāžu stingru un operatīvu rīcību un visu likumā paredzēto bardzību par sabiedriskās nekārtības celšanu,” 16.marta pasākumu sakarā paziņojis iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons.
Jau ziņots, ka Rīgas dome devusi atļauju apvienībai “Visu Latvijai” ziedu nolikšanai pie Brīvības pieminekļa, kā arī “Kluba 415” organizētajam gājienam no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim. Liepājā gājienu rīko “Nacionālā spēka savienība”.
Rīgā sabiedriskās organizācijas “Dzimtene – krievu nacionālā savienība” vienlaikus plānotais pikets pie Brīvības pieminekļa Rīgas domē atļauju nav saņēmis. Kā atgādina Iekšlietu ministrija, šī savienība ir paziņojusi, ka organizēs plašu savu piekritēju pulcēšanos, lai “izteiktu attieksmi pret šo leģionāru atcerei veltīto gājienu”. Līdzīga situācija izveidojusies Liepājā.
Jau sākot no vakardienas, policijas darbinieki patrulē Otrā pasaules kara dalībnieku un upuru, kā arī ebreju piemiņas vietās, kas atrodas Rīgā. Šodien sabiedriskās kārtības nodrošināšanā būs iesaistīts ļoti daudz kārtības sargu. Vienotai pasākumā iesaistīto policijas spēku un līdzekļu koordinēšanai ir izveidota Operatīvās vadības un koordinācijas grupa, kā arī izstrādāts speciāls sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāns.
Kā norāda Valsts policijas preses dienests, nepieciešamības gadījumā policijas darbinieki izmantos arī likumā paredzētos tehniskos un speciālos līdzekļus.
Tā kā policijas darbinieki pasākumu laikā ļoti stingri kontrolēs likumā noteikto prasību ievērošanu, pasākuma dalībnieki, Valsts policijas vadība aicina visus iedzīvotājus ievērot sabiedrisko kārtību un neiesaistīties nekāda veida konfliktos.
Galvenās kārtības policijas priekšnieks Aivars Grigulis jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par iespējamām neērtībām, kādas varētu rasties, nodrošinot sabiedrisko kārtību un satiksmes drošību leģionāru atcerei veltīto pasākumu laikā, un aicina iedzīvotājus ievērot policijas darbinieku norādījumus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!