• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemessargu apmācību dalībai starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Kosovā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2005., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rīcības plānu noturīgai mežu apsaimniekošanai

Vēl šajā numurā

16.03.2005., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemessargu apmācību dalībai starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Kosovā

Pirmdien, 14.martā, Ādažu militārajā bāzē sākās zemessargu apmācība dalībai starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Kosovā. Šī ir pirmā reize, kad Zemessardzes vienība patstāvīgi darbosies starptautiskā operācijā ārpus Latvijas robežām.
Zemessargu rota (BALTSQN-12) apmācību sāks ar karavīru individuālo zināšanu pārbaudi un atkārtošanu un militāro speciālistu sagatavošanu. Tiks sagatavoti sakarnieki, autovadītāji, mediķi un citi starptautiskajām miera nodrošināšanas operācijām nepieciešamie speciālisti.
Pēc individuālās apmācības notiks kolektīvā apmācība, kuras laikā zemessargi nodaļas, vada un rotas sastāvā apgūs miera nodrošināšanas operācijām nepieciešamās zināšanas un iemaņas – personu un kravu eskortēšanu, darbību novērošanas un kontrolpunktos, personu aizturēšanas un pārmeklēšanas kārtību u.c.
BALTSQN-12 apmācību veiks Sauszemes spēku un Zemessardzes virsnieki un instruktori, kuriem ir pieredze starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās. Mācību procesā iesaistīsies arī Dānijas instruktori, kuri galvenokārt vadīs miera nodrošināšanas operāciju apmācību. Savukārt vienības apgāde mācību laikā un materiāltehniskā nodrošināšana misijai Kosovā ir 3.reģionālā nodrošinājuma centra uzdevums.
Paredzēts, ka BALTSQN-12, kas darbosies Dānijas bataljona sastāvā, uz Kosovu dosies šā gada septembrī.

Zemessardzes sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!