• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas kompensācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2000., Nr. 310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.343

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos "Par pasažieru autotransporta komercpārvadājumu licencēšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

05.09.2000., Nr. 310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas kompensācijām

Sekojot plašsaziņas līdzekļu un privātpersonu pastiprinātajai interesei par Vācijas kompensācijām nacionālsociālistiskā režīma spaidu darbos iesaistītajām personām, Ārlietu ministrija informē par savu nostāju. Kompensāciju izmaksu paredz Vācijas likums par fonda "Piemiņa, atbildība un nākotne" izveidi.

Latvijas nostāja, kas atkārtoti pausta Vācijas pusei gan politiskā, gan darba līmenī, ir izveidot ātru, efektīvu un nebirokrātisku kompensāciju saņemšanas mehānismu Latvijā dzīvojošām personām, kuras ir tiesīgas saņemt šīs kompensācijas.

Lai kompensāciju saņemšana būtu iespējami efektīva, ir ierosināts Latvijā izveidot institūciju, kas organizētu pieteikumu pieņemšanu, izskatīšanu, izmaksu veikšanu un sūdzību izskatīšanu. Sarunas ar vācu pusi turpinās. Ārlietu ministrs plāno šo jautājumu atkārtoti pārrunāt Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru tikšanās laikā šā gada 20. septembrī Hannoverē.

Ārlietu ministrija atgādina, ka Vācijas vēstniecība Rīgā savā paziņojumā presei šā gada augustā ir sniegusi Vācijas likuma skaidrojumu par Vācijas fonda "Piemiņa, atbildība un nākotne" izveidi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!