• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Čehijas prezidenta

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa trešdien, 16.martā, preses konferencē informēs par Tieslietu ministrijā paveikto pirmajās 100 dienās, kopš viņa ir ministre.
“Uzskatu, ka pirmās 100 dienas aizvadītas veiksmīgi, strādājot koleģiālā gaisotnē. Ir sākts darbs aktuālāko problēmu risināšanā, kā arī sagatavoti un pieņemti konceptuāli lēmumi, kas stiprinās tiesiskuma iedzīvināšanu ikvienā dzīves jomā,” pauž ministre.
Par lielāko panākumu tieslietu ministre uzskata to, ka izdevies atrast labu kandidātu vakantajam Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektora amatam un panākt viņa apstiprināšanu valdībā. Jaunajam VZD ģenerāldirektoram Mārtiņam Lazdovskim kopīgi ar Tieslietu ministriju tuvāko mēnešu laikā jāizstrādā VZD institucionālās attīstības koncepcija, kurā iecerētas ļoti nozīmīgas VZD reformas.
Ministre pieņēmusi vairākus lēmumus, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi. Ar saviem lēmumiem S.Āboltiņa ieviesusi nejaušības principu maksātnespējas procesa administratoru izvēles kārtībā, mazinot korupcijas un ietekmēšanas iespējas. No “nāves punkta” izkustējusies jaunā maksātnespējas likumprojekta izstrāde, un valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija” uzdots līdz aprīļa vidum sagatavot likumprojektu iesniegšanai Tieslietu ministrijā. Likumprojekta izstrāde sākta 2002.gada oktobrī.
Šā gada sākumā optimizēta Uzņēmumu reģistra darbība, un tagad Uzņēmuma reģistrs lēmumus par reģistrāciju veikšanu pieņem trijās dienās.
Pašlaik tieslietu ministre iepazīstas ar situāciju lielākajos cietumos. S.Āboltiņa sākusi diskusiju par ieslodzīto izglītības integrēšanu valsts izglītības sistēmā. Par sadarbību šajā jomā panākta vienošanās ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti. Tieslietu ministre arī vēlas panākt ieslodzīto veselības aprūpes integrēšanu valsts veselības aprūpes sistēmā, kā arī iecerējusi panākt nodarbinātības palielināšanu cietumos.
Likumdošanas jomā tieslietu ministre nākusi klajā ar ideju par atsevišķa likuma izstrādi šķīrējtiesu darbības regulēšanai. S.Āboltiņa atjaunojusi darba grupu Tiesu iekārtas likumprojekta sagatavošanai. Ministres darbības laikā pieņemts Civilstāvokļa aktu likums, un nākamnedēļ Saeimā iecerēts pieņemt Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumu.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!